Pakistan ordusu Belucistan'da IŞİD liderlerini vurdu

Pakistan ordusu Belucistan'da IŞİD liderlerini vurdu

Belucistan eyaletindeki Mastung şehrinin yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda grubun üst düzey komutanlarının hedef alındığı belirtildi.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde yer alan Mastung kenti yakınlarında düzenlenen operasyonda IŞİD’in üst düzey komutanları hedef alındı. İstihbarat birimlerinin de destek verdiği terörle mücadele polisleri Cuma günü başlayan ve Cumartesi gece yarısına kadar süren operasyonda IŞİD komutanlarıyla çatıştı.

Asya'nın Sesi'nin haberine göre terörle mücadele polisleri, 24 Mayıs’ta Kuetta’da kaybolan iki Çinliye ait aracın bölgede ele geçirilmesinden yola çıkarak IŞİD mensuplarına ulaştı.

Mayıs ayının başlarında da Senato Başkan Yardımcısı Mevlana Abdul Gafur Haydari’nin konvoyuna düzenlenen canlı bomba saldırısında 28 kişi ölmüştü.

Cumartesi gecesi düzenlenen operasyonun hedefindeki IŞİD komutanları söz konusu saldırılardan sorumlu tutuluyor.

İstihbarat Raporlarına göre Pakistan’ın farklı bölgelerinde görev yapan üst düzey 10 IŞİD komutanı bir toplantı için Mastung’a gelmişti.

Çatışmada IŞİD liderlerinden 8 ya da 9’unun öldürüldüğü belirtilirken maktullerin isimlerine henüz ulaşılamadığı kaydedildi.

Pakistanlı yetkililer çatışmada 7 Pakistan askerinin yaralandığını yaralılardan ikisinin durumunun kritik olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.