Kabil'de ölü sayısı 150'ye yükseldi

Kabil'de ölü sayısı 150'ye yükseldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçen hafta gerçekleşen bombalı araç saldırısında ölü sayısı 150'ye yükseldi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçen hafta gerçekleşen bombalı araç saldırısında ölü sayısı 150'ye yükseldi

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, geçtiğimiz hafta çarşamba günü başkent Kabil'de meydana gelen bombalı saldırıda ölü sayısının 150'ye yükseldiğini açıkladı. 

Bugün başkent Kabil'de yabancı diplomatların katıldığı bir barış konferansında konuşan Gani, Kabil'de gerçekleşen patlama ile ilgili olarak, "Saldırıda 150'den fazla masum insan ölmüş, 300'den fazlası da yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kabil'deki en kanlı saldırı

Konferansta konuşan Devlet Başkanı Gani, en az 150 kişinin öldüğü Kabil saldırısının 2001 yılında Taliban'ın düşmesinden bu yana kentte gerçekleşen en kanlı saldırı olduğunu ifade etti.

Ayrıca Gani, bomba yüklü tankerin daha ileri gidemeden güvenlik güçlerince durdurulduğunu ve gerçekleşen patlamada 13 polisin öldüğünü söyledi.

Bomba yüklü tankerin patlama anı ise güvenlik kameralarına böyle yansımıştı:

Hükümet aleyhinde gösteriler

Saldırı sonrası başkent Kabil'de halk hükümet aleyhine gösteriler düzenlemiş, Devlet Başkanı Eşref Gani için "istifa" sloganları atılmıştı. Ayrıca gösteriler sırasında başkanlık sarayına yürümek isteyen halkın üzerine güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu en az 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Taliban saldırıyı kınamıştı

Patlamanın sorumluluğunu üstlendiği iddia edilen Taliban, saldırı sonrasında bir açıklama yayınlamış ve olay ile hiçbir ilgilerinin olmadığını, sivilleri hedef alan saldırıları kınadığını belirtmişti. Öte yandan saldırı halen üstlenilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.