IŞİD'ten Humeyni türbesi ve İran meclisine çifte saldırı: 12 ölü, 42 yaralı

IŞİD'ten Humeyni türbesi ve İran meclisine çifte saldırı: 12 ölü, 42 yaralı

İran'ın başkenti Tahran'da bugün iki noktada kalaşnikofların da kullanıldığı canlı bomba saldırısı düzenlendi.

Uyarı: Bu haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

İran'ın başkenti Tahran'da bugün eş zamanlı saldırılar gerçekleşti.

İlk saldırı İran Meclis Binasına: 12 ölü en az 42 yaralı

Saldırılardan ilki İran'ın başkenti Tahran'daki İran Meclisi'ne yönelik düzenlendi. Yerel kaynaklarca 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler meclis binasını bastılar. Yaşanan çatışmaların ardından silahlı kişilerden birisinin üzerindeki bombayı infilak ettirdiği aktarıldı. Bu saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü. en az 31 kişi yaralandı. 

Meclis binasında yaşanan çatışmalardan görüntüler




IŞİD İran meclisinden video görüntüsü paylaştı

Öte yandan IŞİD'e bağlı Ama'k haber ajansı İran meclisi içinden bir video paylaştı. Video kaydında vurulan bir şahıs görülüyor.


İkinci saldırı Humeyni'nin türbesine: 1 ölü en az 3 yaralı İlk saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra yine Tahran'da bulunan Humeyni'nin türbesinde bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi. Yerel haber kaynaklarının aktardığı bilgiye göre bu saldırıda 1 kişi öldü en az 3 kişi yaralandı. Türbe yakınında gerçekleşen ilk canlı bomba saldırısının ardından bölgeden ikinci bir patlama daha gerçekleştiği ifade edildi.


Humeyni'nin türbesinde patlama anı

Çatışmalar sürüyor

Başkent Tahran'daki meclis binasına yönelik düzenlenen saldırının ardından bölgede çatışmaların yaşandığı aktarılıyor. İran Ordusu Özel Kuvvetleri bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, milletvekilleri kontrollü bir şekilde binadan çıkartılıyor. 


Meclis binasına giren silahlı kişilerden biri (Yerel kaynaklar)

IŞİD üstlendi

Amak Ajansı'nın saldırı sonrası yayınladığı açıklamada her iki saldırının sorumluluğu da IŞİD tarafından üstenildi. Açıklamada, "İslam Devleti savaşçıları Humeyni'nin türbesine ve İran Meclisi'ne saldırıyor" ifadeleri yer aldı.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı bir süre sonra ikinci bir açıklama yayınlayarak İran Meclisi'ndeki çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

4 ay önce tehdit etmişlerdi

IŞİD, Mart ayında ilk kez Farsça propaganda videosu yayınlamış ve İran'a yönelik tehditler savurmuştu. Irak'ın Diyala ilinde çekildiği ileri sürülen görüntülerde, İran eski Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran devrim lideri Ruhullah Humeyni, İran dini lideri Ali Hamaney ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin fotoğraflarını hedef yapan IŞİD üyeleri görülüyordu. 

IŞİD videoda İran içinde saldırılar düzenleyecek yeni bir operasyon grubunun kurulduğu Fars dilinde duyurmuştu.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.