FBI eski başkanı: Trump, Flynn soruşturmasını durdurmamı istedi

FBI eski başkanı: Trump, Flynn soruşturmasını durdurmamı istedi

Bugün ABD Senatosunda Rusya soruşturması ile ilgili konuşması beklenen Comey, ABD Başkanı Trump hakkında sarsıcı iddialar ortaya attı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın eski başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komisyonu’na ifade vermeden önce Başkan Donald Trump ile arasında geçen görüşmelerin içeriğini yayınladı.

Bu çerçevede Comey Senato İstihbarat Komisyonu’na Başkan Donald Trump'ın bir yemekte kendisine “sadakat bekliyorum” dediğini söyleyecek.

Amerikanın Sesi'nin aktardığına göre Comey’nin belirttiğine göre “sadakat bekliyorum” sözü, Comey ve Trump arasında Beyaz Saray’da bir akşam yemeği sırasında sarf edildi.

Comey, kendisinin buna karşılık Trump’a dürüst olacağını belirttiğini kaydediyor.

Bu görüşmede ayrıca Trump, Comey’e görevde kalıp kalmak istemediğini de sordu.

'Soruşturmayı bırak' baskısı

Comey, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'e yönelik soruşturmayı bırakmasını da istediğini belirtiyor.

Comey, kişisel olarak Trump’ın soruşturma altında olmadığı güvencesini verdiğini doğruluyor.

Eski FBI başkanı, Trump'ın Rusya soruşturmasının kendisini izleyen bir bulut gibi durduğunu söylediğini kaydediyor.

Comey, Trump ile ilk buluşmasını 6 Ocak’ta Trump Tower’da gerçekleştirdiğini ve milyarder emlakçıyla ilgili müstehcen iddialar konusunda kendisini bilgilendirdiğini belirtiyor. Trump görüşmede iddiaları reddetmiş.

"Gösteriş budalası"

Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eski başkanı James Comey, Perşembe günü Senato İstihbarat Komisyonu’nda ifade verecek.

Bu şekilde Comey, 9 Mayıs’ta görevden alınmasından bu yana ilk defa kamuoyu önünde konuşmuş olacak. Comey, görevden alındığında Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine olası müdahalesini araştırıyordu.

Senato İstihbarat Komisyonu da aynı konu hakkında kendi soruşturmasını yürütüyor. Trump, görevden aldığı Comey’i “gösteriş budalası” olarak nitelemişti.

Comey’nin görevden alınmasından sonra yardımcıları, FBI eski başkanının Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmelerin ayrıntılı notlarını tuttuğunu belirtmişlerdi.

Comey’nin Senato Komisyonu’nda ifadesi başkent Washington saatiyle sabah 10’da başlayacak.

Trump, Comey’nin yarınki oturuma katılacak olması hakkında ne düşündüğü sorulduğunda “Ona şans diliyorum” diyerek cevap vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.