Astana yine 'muamma': Bilinmeyen bir tarihe ertelendi

Astana yine 'muamma': Bilinmeyen bir tarihe ertelendi

Suriyeli muhaliflerin sert tepki koyduğu görüşmelerin 12-13 Haziran'da yapılması planlanıyordu.

Suriye sorununa siyasi çözüm bulunması için Kazakistan'ın başkenti Astana'da 12-13 Haziran'da yapılması planlanan görüşmeler ertelendi. Ertelemeye, Katar krizi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin neden olduğu ileri sürülüyor.

Suudi Arabistan, Mısır ve ABD başta olmak üzere birçok ülke Katar'ı "terör örgütüne finansal destek vermek"le suçlayıp yaptırım kararı almıştı. Astana'daki ertelemenin de yaşanan bu krizin sonucu olduğu belirtiliyor.

Yeni tarih verilmedi

Rusya, Türkiye ve İran'ın erteleme kararı aldığını belirten Kazakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, görüşmelerin ne zaman yapılacağını belirtmedi.

Suriye rejiminin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad hafta sonu yaptığı açıklamada, beşinci turu gerçekleşecek görüşmelere dair Şam heyetinin davet aldığını söylemişti.

Astana'da dördüncü tur görüşmeler sonunda önemli bir adım atılmıştı. Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması konusunda anlaşma imzalamıştı.

Birleşmiş Milletler, devam eden Astana sürecinin somut sonuçları olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Suriyeli muhaliflerin önemli bir kısmı Astana Görüşmeleri ve çatışmasızlık muhtırasını 'ihanet' olarak değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.