Eş Şebab askeri üsse saldırdı: En az 50 ölü

Eş Şebab askeri üsse saldırdı: En az 50 ölü

Eş Şebab'ın Somali'nin kuzeydoğusunda bir askeri üsse düzenlediği saldırıda en az 50 kişi öldü

Eş Şebab'ın Somali'nin kuzeydoğusunda bir askeri üsse düzenlediği saldırıda yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre en az 50 kişi öldü

El Kaide'nin Somali'deki yapılanması olan Eş Şebab bugün ülkenin kuzeydoğusundaki Puntland Özerk Bölgesi'ndeki Afurur Askeri Üssü'ne yönelik bir saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre bu sabah erken saatlerde Afurur üssüne yönelik düzenlenen saldırıda en az 50 kişi öldü. Saldırının oldukça genişçaplı olduğunu ifade eden kaynaklar, üstte özerk bölgede görevli milislerin konuşlu olduğunu belirtti.


Ülkenin kuzeydoğusundaki Puntland Özerk Bölgesi

Eş Şebab'tan açıklama: 61 kişi öldü

Puntland Özerk Bölgesi'nde gerçekleşen saldırıdan sonra bir açıklama yayınlayan Şebab, bu sabah bölgedeki Afurur Üssü'ne yönelik geniş çaplı bir saldırı düzenlendiğini ve saldırıda Puntland güçlerinden en az 61 kişinin öldürüldüğünü 70 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Şebab'ın yaptığı açıklamaya göre öldürülen kişilerde 3'ü rütbeli.  Ayrıca açıklamanın devamında, üsse yapılan saldırıda 16 askeri aracın ve çok büyük miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade ediliyor.

El Şebab, ülke genelinde ve sınır bölgelerinde Somali'ye askeri müdahalede bulunan güçlere karşı saldırılarını yoğunlaştırmış durumda.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.