Taliban Kunduz'a yönelik yeni bir saldırı başlattı

Taliban Kunduz'a yönelik yeni bir saldırı başlattı

Taliban, son haftalarda çatışmaların şiddetlendiği Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ili ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bir süredir Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz iline bağlı İmam Sahib ilçesinde Kabil hükümeti güçleri ile Taliban arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Taliban'ın bahar operasyonları kapsamında yoğun saldırılar düzenlemesi üzerine mayıs ayı sonunda tavkiye Amerikan güçleri bölgeye ulaştırılmıştı.

Özellikle geçtiğimiz hafta oldukça şiddetlenen çatışmalar ile ilgili Taliban bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İmam Sahib ilçe merkezinde geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerine ait 11 askeri karakolun kontrol altına alındığı, 1'i zırhlı 2 askeri aracın ele geçirildiği bilgilerine de yer verildi.




"Hükümet güçlerinden 45 kişi öldü"

Taliban'ın açıklamasına göre, İmam Sahib ilçe merkezinde yaşanan çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı güçlerden 45 kişi öldü onlarca kişi de yaralandı. Kontrol altına alınan askeri noktalardan çok sayıda silah ve mühimmatın da Taliban tarafından ele geçirildiği açıklamada aktarılan bilgiler arasında.

Öte yandan ilçe merkezinde devam eden çatışmalarda 6 Taliban savaşçısının öldüğü, 13'ünün de yaralandığı bilgisi açıklamada yer aldı.

"Hükümetin haberleri gerçeği yansıtmıyor"

Taliban, bölgede yaşanan çatışmalar ile ilgili Kabil hükümeti kaynaklarının servis ettği haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. 

Kunduz'da güçlü bir yapılanmaya sahip olan Taliban, belli aralıklarla ildeki stratejik noktalara saldırılar düzenliyor. Geçtiğimiz yıl kent merkezini de belli bir süre kontrolünde kontrolü altında tutan Taliban, ABD'nin yoğun hava desteği sağladığı operasyonlar sonrası kent merkezinden geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Taliban geçtiğimiz sene geri çekilme sonrası yaptığı açıklamada, ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında daha fazla sivilin zarar görmemesi için kent merkezinden çekildiklerini ifade etmişti.

Taliban 28 Nisan'da 'Mansuri' ismi altında bahar saldırılarını başlattığını açıklamış, öncelikli hedefinin Afganistan'daki ABD'nin öncülüğündeki NATO güçleri, askeri altyapıları ve askerleri olduğunu duyurmuştu.

Taliban ayrıca başlattığı bahar saldırıları sebebiyle sivil halka can güvenlikleri için askeri merkezlerden uzak durulması yönünde bir çağrı da yapmıştı. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.