Saldırıya uğrayan Amerikan askerleri sivillere ateş açtı: 3 ölü

Saldırıya uğrayan Amerikan askerleri sivillere ateş açtı: 3 ölü

Amerikan ordusunun iç saldırılarla sarsıldığı Nangarhar'da, saldırıya uğrayan konvoyda bulunan askerler sivilleri ateş yağmuruna tuttu.

Bugün, günün erken saatlerinde Afganistan'ın doğu ili Nangarhar'da bir Amerikan askeri konvoyu yol kenarına yerleştirilen el yapımı bomba ile hedef alındı.

New York Times'ın haberine göre, Kabil hükümetine bağlı Nangarhar valiliği sözcüsü, saldırıda yaşanan can kaybına dair bir bilgilerinin olmadığını ancak patlama sonrası Amerikan askerlerinin açtığı ateş sonrasın en az üç sivilin öldüğünü duyurdu.

Amerikan ordusu, sivil ölümlerine dair haberleri takip ettilerini ve soruşturma başlattığını açıkladı.

2017 yılı içinde Nangarhar'da toplam 6 Amerikan askeri çatışmalar sonucu hayatını kaybetti. Cumartesi günü 'gizli' Taliban üyesi bir Afgan polisi, bir anda 'müttefik' askerlere ateş açmış ve 3 Amerikan askerini öldürmüştü. 

Bu son olayın ardından açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahit, saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Afganistan'da son dönemde 'içeriden saldırılar'da artık yaşanırken, Amerikan askerlerinde paranoya benzeri ruhsal bozuklukların sıklıkla görülmeye başlandığı ifade ediliyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.