Filipinler'de çatışmalar sürüyor: Maravi'deki yıkım havadan görüntülendi

Filipinler'de çatışmalar sürüyor: Maravi'deki yıkım havadan görüntülendi

Filipinler'in güneyindeki Maravi'de IŞİD ile Filipinler ordusu arasında süren çatışmalarda tahribat ciddi boyutlara ulaştı.

Filipinler'in güneyine yer alan Mindanao adasındaki Maravi şehrinde çatışmalar sürüyor. Geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında IŞİD'e bağlı Maute adlı grup şehre saldırmış ve şehirde kontrolü sağlamış, Filipinler ordusunu bölgeden çıkmak zorunda bırakarak birçok silah ve zırhlı aracı ele geçirmişti.

IŞİD bağlantılı güçler, Filipinler ordusunun bölgeye ilerleme girişimlerini püskürtmüş, ABD ordusu Filipinler hükümetine destek için bölgeye gelmişti. Şehir ve çevresinde yoğun çatışmalar, kara ve hava bombardımanları hız kesmeden devam ediyor.


Şehirde süren çatışmalarda Filipinler ordusu ciddi bir ilerleme kaydedebilmiş değil. Maravi'nin önemli bir bölümü de tahrip olmuş durumda. Şehre yönelik bombardıman sonucu oluşan tahribat havadan görüntülendi.

 

Görüntülerde birçok noktanın tamamen yıkıma uğradığı açıkça yer alıyor. Videoda yer alan bölgelerin haritadaki konumları şu şekilde:









Şehri bombalayan uçakların görüntüleri:

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.