Dünya Bankası'ndan Kabil hükümetine 'teşvik'

Dünya Bankası'ndan Kabil hükümetine 'teşvik'

Dünya Bankası yolsuzlukla mücadeleye teşvik kapsamında Kabil hükümetine 189 milyon dolar verdi.

Kabil hükümeti, 'reformların uygulanması ve yolsuzlukla mücadelede ilerleme kaydetmesi' için Dünya Bankası'ndan 180 milyon dolarlık yeni bir teşvik aldı.

AA'nın aktardığına göre, Maliye Bakanlığı sözcüsü Ajmal Abdul Rahimzai Kabil'deki gazetecilere verdiği demeçte, Maliye Bakanlığının, yolsuzlukla mücadelede kullanmak üzere Dünya Bankası'ndan 189 milyon dolar almış olduğunu söyledi.

Yabancı iş adamları ve resmi yetkililerin yolsuzlukları nedeniyle, Afgan ekonomisi büyük baskı altında. Ülke dışından gelen milyon dolarlarca yatırımlarına rağmen, Afgan ekonomisi küçülmeye devam ediyor.

ABD'nin Afganistan'ın yeniden yapılandırılması için kurduğu özel müfettişlik birimi olan SIGAR'ın açıkladığı rapora göre, Afganistan'da yolsuzluk oldukça sıradan görülen bir urum. Öyle ki, üst düzey askerler jet yakıtlarını dahi çalmayı 'alışkanlık' haline getirmiş durumda. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.