Afganistan'dan güldüren görüntüler: Ulusal Ordu'nun başarısızlığının sırrı ne?

Afganistan'dan güldüren görüntüler: Ulusal Ordu'nun başarısızlığının sırrı ne?

Afgan Ulusal Ordusu'nun eğitim görüntüleri güldürürken aynı zamanda Taliban'a karşı başarısızlığın nedenlerini de ortaya koyuyor.

Afganistan'a ABD müdahalesi sonrası, 2001 öncesinde Taliban'a karşı savaşan Kuzey İttifakı'nın ağırlıklı olduğu bir hükümet oluşturulmuş ve bu hükümet ABD tarafından desteklenmişti. Ancak, Kabil hükümetine ABD tarafından yapılan askeri, ekonomik ve siyasi desteğin boşa gittiği iddiası halen ciddi bir tartışma konusu. Özellikle ABD ve Batı kamuoyu, ülkede Kabil hükümetine yönelik desteğin beyhude olduğunu ve Taliban'a karşı savaşın başarısızlıkla sonuçlandığını savunuyordu. ABD'nin Savunma Bakanı Mattis de "Afganistan'da savaşı kazanmıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Afgan Ulusal Ordusu Taliban karşısında başarısız

Ülkedeki yolsuzluk, iç kargaşanın devam etmesi, Afgan Ulusal Ordusu'nun Taliban'ın birçok cepheden başlattığı taarruzları önlemede başarısız olması gibi etkenler bu tartışmayı körüklüyor. Kabil hükümetinin, yöneticileri değişse bile başarısız olacağına dair kanaat günden güne yaygınlaşırken, hükümet etrafındaki soru işaretleri günden güne artıyor.

Kabil hükümetine bağlı askerlerin güldüren görüntüleri

Afganistan'da kurulan hükümetin yetersizliğine ve ABD'nin özellikle askeri yardımlarının boşa gittiğine dair iddiaları kuvvetlendiren birçok görüntü sosyal medyada paylaşılıyor. ABD'nin askeri yardımlarının niçin boşa gittiği ve Afgan Ulusal Ordusu'nun neden başarısız olduğu, yayınlanan videolarda açıkça görülebiliyor. Videolarda yer alan Afgan askerlerin hareket ve tavırları şaşkınlığa sebep oluyor. Afganistan'da işsizlik ve yoksulluğun halkı orduya girmeye ittiği biliniyor. Oldukça acemi olduğu göze çarpan bu askerlerin de orduya yalnızca maaş almak için girmiş olabileceği ifade ediliyor.

İşte izleyenleri güldüren o görüntülerden bazıları:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum