Milletvekili tutuklanan CHP’den 'asker temalı' eylem kararı

Milletvekili tutuklanan CHP’den 'asker temalı' eylem kararı

CHP, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından yurt çapında eylem kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından yarın Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceklerini söyledi.

CNN Türk’teki ‘Ne Oluyor?’ programında canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, eylemin detaylarını paylaştı.

“Sabır, sabır, sabır… Artık sabredecek bir şey kalmadı, Türkiye elden gidiyor, devletin çivisi çıktı” diyen Kılıçdaroğlu, yaptıkları şeyin toplumu bilgilendirmek olduğunu, bunu da direnerek yapacaklarını kaydetti.

CHP lideri, ‘Adalet yürüyüşü’ne dair şu bilgileri verdi: “Elimde sadece ‘Adalet’ yazan afiş olacak. Yürüyeceğim. Bıçak kemiğe dayandı. Adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim. Güvenpark’tan başlayacak, (Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu) İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüyeceğiz. Kaç gün sürer bilmiyorum. Durmadan yürüyeceğiz.”

Yürüyüşlerinin cezaevinde bitmeyeceğini, ‘adalet tescil edilinceye kadar süreceğini’ ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu herkese açık bir yürüyüş. Gelenler asla provokasyona teslim olmayacaklar. Adalet için yürüyeceğiz, sırtı kalınlar için yürümüyoruz. Onlar için engel yok. Biz garibanlar için yürüyoruz. OHAL nedeniyle izin verilmezse eğer, yasaklasalar da biz yürüyeceğiz. Bütün dünya görür. Bir ülkenin ana muhalefet lideri yürürse bu bütün dünyada haberdir” diye konuştu.

Söz konusu protestoyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun yer aldığı bir poster, sosyal medyada yayımlandı. Kılıçdaroğlu'nu arkasında ordu mensuplarının yer aldığı bir fotoğrafın afişte kullanılması dikkat çekti.


 

İstanbul il örgütü başkanı Cemal Canpolat, Berberoğlu’nun tutuklandıktan sonra götürüldüğü Maltepe Cezaevi önünde sırayla 39 ilçe örgütünün gençlik ve kadın kollarının nöbet tutacağını söyledi.

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada, hakkında 25 yıl hapis cezası verilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklanmıştı. 

Berberoğlu Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Berberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.