ABD yaklaşık 2 milyar dolar ayırdı: YPG'ye hangi silahlar gidecek?

ABD yaklaşık 2 milyar dolar ayırdı: YPG'ye hangi silahlar gidecek?

ABD'nin Suriye'de YPG'ye destek olmak için göndereceği silahlar ve ayırdığı bütçe ile ilgili belgeler yayınlandı.

ABD uzun süredir Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya bağlı YPG'ye yardımlarını sürdürüyordu. "IŞİD'e karşı savaş" başlığı altında yapılan yardımları yeni ABD başkanı Donald Trump da onaylamıştı. YPG'ye gidecek olan silahlara 2 milyar dolarlık bir bütçe ayrılmış durumda.

ABD, söz konusu gruba maddi desteğinin yanı sıra grub mensuplarına eğitim vermeyi de sürdürüyor. ABD'nin YPG'ye desteği Türkiye ile ABD ilişkilerinde gerginliğe sebep olmuştu. YPG'ye gönderilen silahlar Türkiye tarafında endişeye sebep olmuş ve "IŞİD bittikten sonra bu silahlara ne olacak?" sorusu gündeme gelmişti. Gruba gidecek silahların miktarının fazlalığı göze çarpıyor.

ABD'nin gruba yönelik yardımlarının süreceği ifade ediliyor. Gruba yardım için ayrılan 1 milyon 769 milyon dolarlık fonun 1 milyar 269 milyon dolarının Irak'ta yürütülen eğit-donat programına, kalan 500 milyon dolarlık kısmının ise Suriye'deki eğit-donat programına ayrılacağı ifade ediliyor.

Suriye Gündemi, söz konusu rakamların ve bölgeye gidecek silahların yer aldığı bir infografik hazırladı. Bölgeye gönderilmesi düşünülen silahların miktarı oldukça fazla.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.