İçeriden saldırılar artıyor: Afgan askerden ABD askerlerine silahlı saldırı

İçeriden saldırılar artıyor: Afgan askerden ABD askerlerine silahlı saldırı

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde, bir Afgan askeri ABD askerlerine silahla saldırdı

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh iline bağlı Mezar-ı Şerif kentinde, bir Afgan askerinin ABD askerlerine silahla saldırdığı bildirildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilinde 209'uncu Şahin Kolordu Komutanlığı Sözcüsü Abdul Kahhar Aram, Mezar-ı Şerif'in Dehdadi bölgesinde konuşlu askeri birlikte bir komandonun, kendilerini eğiten ABD askerlerinin üzerine ateş açtığını söyledi.

Saldırıda 4 Amerikan askerinin yaralandığını kaydeden Aram, olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren Afgan askerin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Afganistan'daki ABD birliğinden yapılan açıklamada, saldırıda ABD askerlerinin yaralandığı bilgisi doğrulanırken, 1 Afgan askerinn öldüğü diğerinin ise yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Afganistan içinde ABD askerleri ile beraber görev yapan Afgan askerleri sık sık bu tarz saldırılar gerçekleştirmekte. Bu tarz saldırıları gerçekleştiren Afgan askerlerinin Taliban ile bağlantılarının olduğu düşünülüyor. Ancak Taliban tarafından saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

Yaklaşık 2 ay önce Belh ilindeki 209'uncu Şahin Kolordu Komutanlığına düzenlenen saldırıda da en az 140 güvenlik görevlisi ölmüştü.

ABD'nin Afganistan'da birlikte çalıştığı Afgan ordusu içerisinde ABD'li askerlere yönelik saldırılar son dönemde arttığı gözlenmekte.

Bir hafta önce de ülkenin doğusundaki Nangarhar ilinde 3 Amerikan askeri, bir Afgan askeri tarafından öldürülmüş, saldırıyı Taliban üstlenmişti.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.