Taliban'dan merkez komutanlık binasına dev saldırı: 200 ölü

Taliban'dan merkez komutanlık binasına dev saldırı: 200 ölü

Taliban, Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ili merkezinde büyük bir saldırı gerçekleştirdi, grubun sözcüsüne göre ölü sayısı 200.

Taliban, Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ili merkezi olan Gardiz ilçesinde Kabil hükümeti polis merkez komutanlığına yönelik büyük bir saldırı gerçekleştirdi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Afganistan'ın doğusunda bulunan Paktiya ili merkezindeki polis merkez komutanlığına yönelik bomba yüklü araç ile bir saldırı gerçekleştirildi. Bomba yüklü araç saldırısının ardından silahlı 5 kişi komutanlık binasına girerek çatışmaya başladı.

Saldırının gerçekleştirildiği merkez komutanlığı:


"200'e yakın ölü var"

Saldırı sonrası bir açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, merkez komutanlığın ilk olarak bomba yüklü araçla hedef alındığını söyledi. Mücahid, bomba yüklü aracın ardından 5 Taliban savaşçısının bina içine girerek, patlamadan sağ kurtulan polislerle çatışmaya başladığını belirtti. 

Sözcü Mücahid'in açıklamasına göre "merkez komutanlıkta bulunan beş blokta sağ kalan polis olmadı." Açıklamada saldırıda 200'e yakın polisin öldüğü belirtildi.

Kaynak: Mepa News

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.