Rakka'da YPG ile Esed rejimi arasında gerginlik artıyor: ABD bir rejim uçağını düşürdü

Rakka'da YPG ile Esed rejimi arasında gerginlik artıyor: ABD bir rejim uçağını düşürdü

Rakka'da YPG ve Esed rejimi arasında çatışmalar yoğunlaşırken ABD'nin rejime ait bir savaş uçağını vurarak düşürdüğü açıklandı.

Rakka'yı IŞİD'ten ele geçirmeyi amaçlayan ABD destekli YPG taarruzları sürerken Esed rejimi de bölgeye ilerliyordu. İki güç arasında çatışmalar çıktığı ve gerginliğin arttığı bildiriliyordu. Bölgeden gelen son haberlere göre Rakka yakınlarında Esed rejimine ait bir savaş uçağı ABD tarafından vurularak düşürüldü.

Suriye Savunma Bakanlığı “Bugün öğle saatlerinde uçağımız, IŞİD ile mücadeleye yönelik görevini yerine getirirken düşürüldü. Bu olay koalisyon güçlerinin eylemlerini IŞİD ile koordine ettiklerinin bir teyidi” denildi. Pilotun ise henüz bulanamadığı belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada ise Suriye rejimine ait SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde Suriye Demokratik Güçleri’ni vurması üzerine ABD F/A 18 Super Hornet uçakları tarafından yerel saatle 18.43’te düşürüldüğü bildirildi.

Uçak düşürme olayı, ABD destekli, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin ana bileşeni olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin ve Suriye ordusunun Rakka’da ilerledikleri haberlerinin ardından geldi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçleri ile ABD desteğiyle Rakka’ya ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri’nin dün akşam kentin güneyindeki iki köyde çatıştığını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.