Londra'da teravih çıkışı müslümanlara saldırı

Londra'da teravih çıkışı müslümanlara saldırı

Londra’da Finsbury Park Camisi yakınında bir kamyonet yayların arasına dalarak birçok kişiyi ezdi. 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Londra Metropolitan polisinin aktardığı bilgilere göre, başkent Londra'nın kuzeyinde bulunan Finsbury Park bölgesinde Galler'den kiralandığı öğrenilen bir kamyonet cami yakınlarında bulunan yayaları ezdi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Saldırıyla ilgili Finsbury Park Camisi İmamı Muhammed Kozba "Bu geceki teravihe de katılım önceki geceler gibi çok yoğundu. Camimize yüzlerce kişi geliyor her akşam. Bu olayı 'terör saldırısı' olarak tanımlamalıyız" dedi. Kozba ayrıca olayda "kasıtlı olarak" hedef alınan kişilerin "teravihten çıkan cemaat" olduğu vurguladı.

Saldırgan olduğu iddia edilen kişi:

 

 

THERESA MAY: MUHTEMEL TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere Başbakanı Theresa May'in sabah saatlerinde saldırıyla ilgili acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık edeceği duyuruldu. May'in ifadelerine yer verilen açıklamada, İngiliz lider, olayın "muhtemel terör saldırısı" olarak ele alındığını kaydetti.

Bir erkeğin olay yerinde hayatını kaybettiği saldırıda yaralanan 10 kişiden 8'inin Londra'daki 3 hastanede tedavisi sürüyor, iki hafif yaralı ise ayakta tedavi edildi. 

'MÜSLÜMANLARI ÖLDÜRECEĞİM'

Olaya tanıklık eden Abdülraman Aidroos beyaz bir erkeğin, "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü dile getirirken, sürücünün bölgedeki kişiler tarafından yakalanıp polise teslim edildiğini belirtti.

Saldırganı, "Beyaz, İngiliz bir erkek" olarak tanımlayan Aidroos, "dövmeli, iri yarı bir adamdı" dedi.

Polis, aracın şoförü olduğu düşünülen bir kişi ise olay yerinde polis tarafından gözaltına alınmıştı. Londra'da bu ay başında ve mart ayında benzer saldırılar yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.