İran'dan Suriye'ye füze saldırısı: 'Misilleme yaptık'

İran'dan Suriye'ye füze saldırısı: 'Misilleme yaptık'

İran'ın Kermanşah ve Kürdistan vilayetlerinden ateşlenen füzeler doğu Suriye’deki IŞİD mevzilerini vurdu.

İran doğu Suriye’ye füze saldırısı düzenledi. Füzeler İran’ın batısında Kermanşah ve Kürdistan eyaletlerinden ateşlendi.

Tahran merkezli Tasnim haber ajansı Devrim Muhafızları tarafından 2 karadan karaya füze gönderildiğini ve geçtiğimiz hafta İran’daki saldırıları düzenleyen örgüte ait mevzilerin hedef alındığını duyurdu.

Füze saldırısına ait olduğu iddia edilen görüntüler:

İran kaynakları füzelerin hedefini vurduğunu ve çok sayıda IŞİD üyesi hayatını kaybederken örgütün bölgedeki merkezine de önemli hasar verildiğini savunuyor.

İran Devrim Muhafızları'na ait internet sitesi sepahnews'ten yapılan yazılı açıklamada, "tekfirci teröristlere" yönelik yapıldığı iddia edilen saldırı sonucu bazı unsurların etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. 

Tahran’da İran meclisi ve Humeyni’nin türbesinde düzenlenen iki eylemde 18 kişi hayatını kaybetmiş ve saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.