İranlı Sünni cihat grubu Ensaru'l Furkan'dan liderine taziye

İranlı Sünni cihat grubu Ensaru'l Furkan'dan liderine taziye

İran'da ağırlıklı olarak Sistan Belucistan bölgesinde faaliyet gösteren Ensaru'l Furkan grubunun lideri İran güçleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirdi.

İran'da Sistan ve Belucistan bölgesi ağırlıklı olmak üzere faaliyet gösteren Sünni grup Ensarul'l Furkan, liderleri Abdulcelil Kamberzai'nin İran Devrim Muhafızları ile girdiği bir çatışma sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ensaru'l Furkan İran'da devlete karşı silahlı savaşta bulunan birkaç gruptan birisi konumunda.

Sistan ve Belucistan bölgesinde savaş sürüyor

İran'da yaklaşık olarak 2004 yılından bu yana Sünni grupların Sistan ve Belucistan bölgesi merkezli olmak üzere İran askerlerine karşı operasyonları sürüyor. Bölgede ağırlık cihat yanlısı gruplarda. İran'a karşı bölgede savaşı ilk olarak başlatan ve uzun süre tek başına sürdüren grup, lideri Abdulmalik Rigi öncülüğündeki Cundullah grubuydu. Rigi'nin yakalanarak idam edildiği 2010 yılından sonra grubun faaliyetleri oldukça azaldı.

Ensaru'l Furkan'ın yayınladığı propaganda videolarından biri:

Ensaru'l Furkan ve Ceyşu'l Adl

Bu yıllardan sonra bölgede Hareket Ensar İran ve Ceyşu'l Adl gibi gruplar faaliyet göstermeye başladı. 2012 yılından itibaren aktivitesini artıran bu gruplardan Hareket Ensar İran, 2013 yılınan aralık ayında, yine bölgede faaliyet gösteren bir grup olan Hizbu'l Furkan ile birleşerek Ensaru'l Furkan grubunu teşkil etmişti. Grupların İran'a karşı zaman zaman yükselen düşük yoğunluklu savaşı sürüyordu.


Kamberzai'nin gençlik yıllarına ait bir fotoğraf

Önceki lider de çatışmada öldürülmüştü

Ensaru'l Furkan'ın önceki lideri Ebu Hafs El Beluci olarak da bilinen Hişam Azizi de 2015 yılında İran güçleriyle girdiği bir çatışmada hayatını kaybetmişti.

Grubun yayınladığı açıklamada Kamberzai'nin Kasr Kend şehrinde girdiği bir çatışmada öldürüldüğü ifade edildi.

Taziyeler yayınlandı

Bölgedeki gruplardan Ceyşu'l Adl de Kamberzai'ye yönelik bir taziye yayınladı.

Ensaru'l Furkan'ın, liderlerinin yaşamını yitirmesinin ardından yayınladığı metin şu şekilde:

 

Esirgeyen, bağışlayan ve kendisinden yardım istenen Allah'ın adıyla. Allah'a hamd, Muhammedu'l Emîn'e, aline ve ashabına salat ve selam olsun.


Sevgili Müslüman ümmetimize. Biz İran Ensaru'l Furkan Cemaati'nin Ehli Sünnet mücahidleri, Rafızi Mecusiler tarafından işgal edilen bir ülkede Tevhid bayrağının hamilleri, sizlere emirimiz Üstaz Selahaddin'in (Mevlevi Celil Kamberzai) bazı mücahid kardeşleriyle beraber İran Devrim Muhafızlarına ve kuklalarına karşı İran'ın Mekran kıyısındaki Kasr Kend şehrinde girdiği çatışmada şehid olduğu müjdesini veriyoruz. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.


Allah subhanehu ve teala Kur'an'da "Allah yolunda öldürülen kimseler hakkında 'ölüler' demeyin. Hayır, aksine onlar diridir, fakat siz (bunu) anlayamazsınız." buyurmaktadır. (Kur'an 2:154)


Şehidlerimiz diridir ve inşallahu subhanehu ve teala cennettedirler, bu çatışma sırasında öldürülen Rafızi güçleri ise cehennemdedir.


Şehidlerimiz bir asırlık kuraklığın ardından İran toprağını kanlarıyla sulamıştır ve bizler cephe hatlarında savaşmakta olan liderlerimizle gurur duymaktayız, emirimiz Üstaz Selahaddin ve ondan evvel Şeyh Ebu Hafs El Beluci, kardeş Şerif ve kardeş Sadık. (Allah subhanehu ve teala hepsini kabul buyursun) Ve topraklarımız Allah subhanehu ve teala'nın düşmanlarından temizleninceye ve Allah subhanehu ve teala'nın hükmü topraklarımızda uygulanıncaya yahut bu uğurda canlarımızı verinceye dek durmamıza müsaade etmeyecek şey de onların kanıdır.


Ve İran rejimine diyoruz ki, Ensaru'l Furkan Cemaati'nin liderlerinin şehadeti sonrası dağılacağını düşünmeyin. Hayır! Bunu daha önce de yaptınız ancak geri geldik ve yakın bir gelecekte elbette yine daha güçlü olarak geri geleceğiz (inşallah). Bizler Allah subhanehu ve teala'nın mütevazı kullarıyız, onun dini için savaşır ve yalnız ona dayanıp güveniriz. Allah subhanehu ve teala yeniden yükselmeleri ve size unutamayacağınız bir ders vermeleri için kullarına yarım edecektir. Size geliyor olan şey daha da kötüsüdür.


Dualarımızın sonu alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd etmektir."

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.