ABD'nin Terör Raporu'nda PYD Yer Almadı

ABD'nin Terör Raporu'nda PYD Yer Almadı

ABD tarafından hazırlanan '2015 Terör Raporu'nda PKK'nın Suriye kolu PYD yer almadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terörizm 2015 Ülkeler Raporu”nda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ve YPG terör örgütü olarak değerlendirilmedi.   

Raporun Türkiye hakkındaki bölümünde, Türkiye'de faaliyet gösteren PKK, TAK, DHKP-C, MLKP gibi terör örgütleri sıralandı ve IŞİD'in yaptıkları dahil, Türkiye'de düzenlenen terör eylemleri hakkında bilgi verildi.

PYD ve YPG'nin adı raporda sadece bir yerde geçti. Bu kısımda Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü gruplar sıralanarak, "Türkiye ayrıca Suriye'de kurulu Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve bunun askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'ni (YPG) terör örgütü kabul etmektedir" ifadesine yer verildi.

Raporun sonunda bulunan ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği “Yabancı Terör Örgütleri” listesinde ise PKK’nın ismi bulunurken, örgütün Suriye uzantısı PYD ve YPG listede yer almadı.


Suriye'de PKK'nın Suriye kolu YPG armalarıyla görüntü veren ABD askeri

PKK'nın Suriye kolu PYD ile Suriye'de sıkı müttefik ilişkilerini sürdüren ABD. PYD'yi 'Terör örgütü' olarak görmedğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, Türkiye'de terör örgütü olarak tescillenen 'Paralel Yapı' hakkında da aynı kanaati ileri sürmüş ve terör örgütü olarak görnediklerini açıklamıştı.

Suriye'de YPG'ye verdiği lojistik desteğin yanı sıra tonlarca silah yardımı da yapan ABD askerleri YPG rozetleriyle görüntülenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.