'Ergenekon' davası yeniden başladı

'Ergenekon' davası yeniden başladı

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 274 sanıklı "Ergenekon" davasının yeniden görülmesine, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

İlk duruşmaya Danıştay saldırısı hükümlüsü tutuklu sanık Alparslan Arslan ile CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve gazeteci Yalçın Küçük'ün de aralarında olduğu 70'i aşkın sanık katıldı. Duruşmaya gelmeyen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile diğer sanıkları ise avukatları temsil etti. 

274 sanıklı Ergenekon davası Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı. İlker Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirten savcı, ''Başbuğ hakkındaki yargılama durdurulsun'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı, 'olmayan örgütün yöneticisi ve üyesi bulunmayacağından' 113 kişinin beraatini istedi. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Dursun Çiçek ve Mustafa Bakıcı'nın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkındaki yargılamanın durdurularak, bu sanıklar hakkında soruşturma izni alınmasını talep etti.

"Ergenekon" soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, FETÖ soruşturmaları kapsamında firari olarak aranıyor. Bir dönem soruşturmaya bakan firari sanık Cihan Kansız hakkında da FETÖ üyeliğinden dava açıldı.

Dönemin özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dosyaya bakan hakimler Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında FETÖ üyeliği suçundan dava açıldı. Özese ve Çalmuk tutuklu bulunurken, Haşıloğlu hala firari olarak aranıyor.

Davaya duruşma savcısı olarak giren Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da FETÖ davaları kapsamında tutuklu bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.