Taliban kuzeyde ilerliyor: 60 polis teslim oldu

Taliban kuzeyde ilerliyor: 60 polis teslim oldu

Kuzeydeki Cevzcan ilinde devam eden çatışmalarda Taliban bir ilçeyi büyük oranda kontrol altına aldı.

Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan ilinde devam eden çatışmalarda Taliban bir ilçeyi büyük oranda kontrol altına aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan iline bağlı Darzab ilçesinin büyük bir kısmı bir süredir yaşanan çatışmaların ardından Taliban kontrolüne geçti. 

 

Darzab ilçesinin bir süredir Taliban kuşatması altında olduğunu belirten kaynaklar, bölgede Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasında yaşanan çatışmalarda hükümet güçlerinden çok sayıda polisin öldüğünü ve yaralandığını ifade etti.

Taliban'dan açıklama

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid dün yaptığı bir açıklamada, Cevzcan iline bağlı Darzab ilçesinde tüm gün süren çatışmaların ardından Taliban savaşçılarının ilçede büyük oranda kontrolü sağladığını belirtti.

"Hükümet güçlerinden 17 kişi öldü"

Mücahid açıklamasının devamında, ilçede yaşanan çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı polis ve yerel polis güçlerinden 17 kişinin öldürüldüğünü ifade etti. 

"60 polis teslim oldu"

Mücahid, çatışmalar sırasında Kabil hükümetine ait 5 askeri kontrol noktasında görevli yaklaşık 60 polisin de tüm silah ve mühimmatlarıyla birlikte Taliban'a teslim olduğunu açıkladı. Taliban sözcüsü, ilçede hükümet güçlerine ait tüm askeri noktalarının kendi kontrollerine geçtiğini ifade ederken, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini kaydetti.

Ayrıca ilçede yaşanan çatışmalarda 3 Taliban savaşçısının öldüğü, diğer 6'sının yaralandığı da açıklamada aktarılan bilgiler arasında.

Taliban, geçtiğimiz Nisan ayında başlattığı "Mansuri" isimli bahar operasyonları ile ülke genelinde yerli ve yabancı güçlere karşı saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Taliban'ın bu dönem başlattığı operasyonlarda ülkenin kuzeyinde oldukça etkili saldırılar gerçekleştirdi. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.