PKK'lı diye dövülen köylülerden suç duyurusu

PKK'lı diye dövülen köylülerden suç duyurusu

Emniyet müdürlüğüne ait kamera görüntülerini isteyen savcı, 'kameralar bozuktu' cevabını aldı.

Van’da Gevaş emniyetine roketatarla saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınıp şiddet gören üç köylünün avukatı savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Darp edilen ve fotoğrafları medyada 'PKK'lıların hakettiği' başlığı altında propaganda görseli olarak paylaşılan köylülerin avukatı ‘işkence, hakaret, görevi kötüye kullanma ve mala zarar verme’ suçlamalarıyla Gevaş başsavcılığına 17 sayfadan oluşan bir dilekçe sundu.

Suç duyurusunda savcıdan gerekli etkin soruşturmanın yürütülmesini, tüm delillerin toplanmasını ve özellikle emniyet müdürlüğüne ait kamera görüntülerinin istenmesini talep ettiğini aktaran Haznedar şunları söyledi: “Savcı, kendisine, kolluk kuvvetleriyle yapmış olduğu görüşme neticesinde emniyet müdürlüğüne ait kameraların bozuk olduğu bilgisinin iletildiğini, ayrıca somut olaydan iki gün önce ilçe emniyet müdürlüğünde bulunan nezarethaneyi denetlediğini ve denetleme esnasında kolluk kuvvetlerinin kendisine kameraların bozuk olduğuna dair bir bilgi aktarmadığını belirtti.”

‘Sokak ortasında darp edildiler’

Müvekkillerinin 9 Haziran günü Van merkezden Gevaş ilçesine mantar toplamak amacıyla gittiklerini söyleyen avukat şöyle devam etti: “İlçeden dönüşleri esnasında emniyet müdürlüğüne yönelik saldırı düzenledikleri iddiasıyla kolluk kuvvetlerinin dur ihtarında bulunması üzerine seyir halinde bulundukları aracı durdurmuş ve araçtan inmişlerdir. Kolluk kuvvetlerine karşı direnişte bulunmayan müvekkillerim yarım saat boyunca sorgusuz sualsiz bir şekilde sokak ortasında darp edilmiş ve insan haysiyetiyle bağdaşmayan hakaretlere maruz kalmışlardır.”

Ne olmuştu?

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Van’ın Gevaş ilçesinde, Artos dağının arka tarafında mantar toplayan köylülerin aracı buradan dönerken PKK’lılar tarafından durdurulmuş ve araçlarına el konulmuştu. Kimliklerine ve cep telefonlarına da el konulan köylüler bir mağaraya götürülmüş ve başlarında silahlı bir nöbetçiyle dokuz saat boyunca burada tutulmuşlardı.

Daha sonra araçları kendilerine teslim edilmiş, başlarına gelen durumu bildirmek için gittikleri emniyete 800 metre kala gözaltına alınmışlardı. Burada ve sonrasında götürüldükleri emniyette PKK’lı diye dayak yiyen köylülerin fotoğrafları medyada da paylaşılmıştı. Üç köylü, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.