Ülkücüler ‘Rabia heykeli’ne tepkili: Dikecekseniz bozkurt dikin

Ülkücüler ‘Rabia heykeli’ne tepkili: Dikecekseniz bozkurt dikin

Düzce belediyesi, Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde yeniden düzenlenen kavşağa ‘Rabia heykeli’ yapmıştı.

Düzce Ülkü Ocakları, belediyenin diktiği ‘Rabia heykeli’nin kaldırılmasını istedi: “Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır. İster kendi cebinden yapsın, ister belediyenin kasasından yapsın, hiç kimse buraya bu ucubeyi dikemez.”

AK Parti’li Belediye Başkanı Mehmet Keleş , “15 Temmuz’da yaşadığımız darbe sendromundan sonra, bazı şeylerin artık bu ülkede olamayacağını ortaya koyacak bazı sembollere ihtiyacımız var” demişti.

Düzce Ülkü Ocakları üyeleri, heykelin bulunduğu kavşağa kadar yürüdü ve Türklerin simgesinin bozkurt olduğunu ileri sürerek, rabia heykelini bayrakla örttü.

Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, Arapça’da ‘dört’ anlamına gelen Rabia işaretinin milli kültüre empoze edilmeye çalışıldığını savundu.

Düzce belediye başkanının milli bir sembol yapacaksa ‘Bozkurt’ veya ‘çift başlı kartal’ yapması gerektiğini söyleyen Gülaçtı, “Rabia bizim sembolümüz değildir." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.