Taliban bu kez Hilmend'de saldırdı: Bombalı araç saldırısında 117 ölü ve yaralı

Taliban bu kez Hilmend'de saldırdı: Bombalı araç saldırısında 117 ölü ve yaralı

Taliban Afganistan'da saldırılarına devam ediyor. Ülke güneyindeki Hilmend şehrinde bombalı araç saldırısı meydana geldi.

*Bu haberdeki fotoğraf rahatsız edici görüntü içermektedir.

Afganistan'ın güney vilayeti Hilmend'de yer alan Leşkergah bugün öğlen saatlerinde çok büyük bir patlamayla sarsıldı. Bir baknayı hedef alan saldırıda onlarca kişi öldü ve yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.

Bankadan maaş çeken askerler hedefte

Bugün öğlen saatlerinde gerçekleşen saldırı, maaşlarını almak üzere bekleyen askerlerin bulunduğu bir bankaya gerçekleştirildi. Kabil hükümetine yakın kaynaklar saldırıda 30 civarında kişinin öldüğünü ve 60'tan fazlasının yaralandığını, yaralıların arasında sivillerin de bulunduğunu dile getirdi.

Taliban saldırıyı üstlendi

Ancak ilerleyen saatlerde saldırıyı üstelenen Taliban, Kabil hükümetine yakın kaynakların ifadelerinin doğru olmadığını belirtti. Saldırının sorumluluğunu üstlendiği açıklamada Taliban "Hilmend'de fedai saldırısında 177 asker öldü ve yaralandı, 13 askeri araç büyük hasar gördü" ifadesini kullandı.

 

Bomba yüklü araç askerleri hedef aldı

Grup, "Mansuri Operasyonları" adını verdiği saldırılar kapsamında bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti ve "Saat 12'de İslam Emirliği'ne bağlı bir savaşçı bomba yüklü araçla Hilmend vilayetinin merkezi Leşkergah'ta asker ve polislerden oluşan bir grubu banka önünde maaşlarını almak üzere beklemekteyken hedef aldı." ifadeleriyle açıklamaya devam etti.

"73 ölü, 44 yaralı var"

Taliban'a göre saldırıda maaşlarını çekmek için bankada bulunan asker, polis ve istihbarat görevlilerinin tamamı öldürüldü ya da yaralandı. Taliban'ın açıklamasında 73 Kabil hükümeti mensubunun öldürüldüğü, 44 tanesinin ise yaralandığı ifadesi yer aldı. Açıklamaya göre 6 Hummer ve 7 Ranger araç hasar gördü. Bu araçların maaş çekilmesi esnasında güvenliği sağlamakla görevli olduğu belirtildi.

Maaş çekimi esnasında ciddi güvenlik önlemleri alınıyor

Yerel kaynakların ifadesine göre Kabil hükümeti görevlilerinin maaşını çektiği sırada ciddi güvenlik önlemleri alınıyor. Bu vakitlerde banka ve çevresinin sivil girişine kapatıldığı, güvenlik mensuplarının bölgeye genellikle konvoy halinde gittiği ve bankalar etrafında araçlarla güvenlik çemberi oluşturduğu belirtiliyor. Taliban'ın bombalı aracının bu güvenlik çemberi içerisindeki askerleri hedef aldığı düşünülüyor.

Taliban hükümet kaynaklarını yalanladı

Taliban bazı askerlerin bölgeye sivil kıyafetlerle geldiğini ve saldırının alınan özel bir istihbaratla gerçekleştirildiğini dile getirdi. Açıklamayı yapan Taliban sözcülerinden Kari Yusuf Ahmedi, Kabil hükümetine yakın kaynakların sivil kayıplarına yönelik ifadelerini de yalanladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.