Rakka'da çatışmalar sürüyor: IŞİD YPG'ye ağır kayıplar verdirdi

Rakka'da çatışmalar sürüyor: IŞİD YPG'ye ağır kayıplar verdirdi

Rakka'yı IŞİD'ten ele geçirmek için düzenlenen operasyon kapsamında şehir çevresindeki çatışmalar devam ediyor.

Rakka'da çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şehri büyük ölçüde kuşatan YPG güçlerinin şehir merkezine yönelik ciddi bir saldırısı bulunmasa da ABD'nin hava saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. IŞİD'in de şehri kuşatan güçlere karşı saldırıları devam ediyor. IŞİD dün yaptığı açıklamada, Rakka'daki çatışmalarda ve bombalı araç saldırılarında en az 54 YPG'li öldüğünü ya da yaralandığını açıkladı.

Bombalı araç saldırısında 24 ölü

Grubun açıklamasına göre şehrin batısındaki Rumaniye'de iki bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi. IŞİD bu saldırılarda 24 YPG mensubunu öldürdüğünü iddia etti. IŞİD'in bölgede düzenlediği bombalı araç saldırısının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

YPG merkezine baskın

Öte yandan yerel kaynaklara göre ikinci bir saldırı da Rakka'nın güneyinde YPG'nin bir askeri merkezine düzenlendi. 8 IŞİD mensubunun sızma saldırısı şeklinde düzenlediği belirtilen saldırıda ifade edilene göre 6 YPG'li öldürülürken gruba ait araçlar da ateşe verildi. Grup saldırganlardan birinin çatışmada öldürüldüğünü, kalanların ise sağ olarak geri döndüğünü iddia etti. Grup saldırıdan olduğunu belirttiği görüntüler paylaştı.

Şehirde çatışmalar sürüyor

Şehir çevresinde bir saldırı haberi de batıdaki Kadisiye bölgesinden geldi. Bölgede IŞİD'in keskin nişancı saldırılarında 6 YPG mensubunun yaşamını yitirdiği dile getirildi. Yine Rakka'nın batısındaki Cezra bölgesinde şehre doğru ilerleyen YPG güçleri IŞİD tarafından hazırlanan mayın tarlasına girdi. Bu olayda da 17 kişinin öldüğü ifade edildi. İki gün içinde ağır kayıplar veren YPG'nin ilerleyişi yer yer yavaşlamış ve durmuş vaziyette. Şehir çevresinde ağır çatışmalar sürüyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.