Yezidi milislerden Sünni esire balyozlu işkence

Yezidi milislerden Sünni esire balyozlu işkence

Musul'u terk eden Sünni siviller, IŞİD suçlaması ile çeşitli işkencelere maruz kalıyor.

*Bu haberdeki video rahatsız edici görüntüler içermektedir.

Irak'ta IŞİD'e karşı başlatılan ve birçok insan hakları ihlaline zemin hazırlayan savaş tüm hızıyla sürüyor. IŞİD bölgede yavaş yavaş elindeki toprakların büyük bir kısmını kaybederken, hükümet ve milis güçlerin 'öfkesi' sivillere yöneldi.

Irak'ta insan hakları ihlalleri gündelik bir hal almış durumda. Bölgeden yansıyan görüntüler bu ihlallerin korkunç boyutlara vardığını gösteriyor.

 

Görüntüler Musul'un batı bölgesinde yer alan Sincar yakınlarından. Videodaki kişinin yakalanan bir IŞİD mensubu olduğu iddia ediliyor. 

Geçen ay Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan fotoğraflarda bölgede alıkonulan çok sayıda Sünni sivile IŞİD suçlaması ile işkence yapıldığı görülüyordu. Fotoğrafçı Ali Arkadi, hükümet güçlerinin işkencelerde kendisini de alıkonulan sivillere işkence etmeye çağırdıklarını ifade etmiş, söz konusu olayların ardından dehşete kapılarak ailesini de alıp Irak'ı terk ettiğini söylemişti.

Bir 'savaş suçu' veyahut 'insan hakları ihlali'nin kanıtı olabilecek görüntüler uluslararası medyada çok sınırlı olaray yer buluyor. 

"İşkenceler cezasız"

Af Örgütü'nden Lynn Maalouf, milis grupların işkenceleri hakkında "Saldırganların suç işleyip, cezasız kalacaklarını hissettiği tehlikeli bir cezasızlık kültürü var." ifadesini kullanıyor.

Sosyal medyada yayılan videoda, elleri bağlı durumdaki kişiye Yezidi milisler tarafından birçok farklı şekilde işkence edildiği görülebiliyor. Bir kemerle başlayan, tekme ve tokatlarla devam eden işkencede Yezidi milisler daha sonra bir balyoz kullanıyor. Elleri bağlı kişinin sırtına indirilen balyoz darbeleri sonrası acı işinde haykırdığı duyuluyor. İşkence edilen kişinin akıbeti bilinmiyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.