LGBT gerilimi yükseliyor: İslami gruplardan müdahale sinyali

LGBT gerilimi yükseliyor: İslami gruplardan müdahale sinyali

25 Haziranda yapılması planlanan yürüyüşe tepkiler artarak devam ediyor.

Ramazan Bayramının ilk günü Taksim'de gerçekleştirilmesi planlanan LGBT yürüyüşüne yönelik tepkiler artıyor. 

Bu sene 2017 İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında 25 Haziran 2017 saat 17:00'da Taksim Meydanı'nda gerçekleşecek yürüyüş sosyal medyaya da büyük bir tepkiye neden oldu. 

2010 yılından beri geniş bir organizasyon dahilinde düzenlenenen yürüyüş, son iki senedir Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle artan tepkiler sonucu İstanbul Valiliği tarafından engellenmişti. 

Ancak bu sene yapılması düzenlenen yürüyüş hakkında resmi kanallardan henüz 'yasaklama' açıklaması gelmezken, organizasyon sırasında yaşanacak olası gerginliklerden endişe ediliyor. 

Nitekim çok sayıda İslami grup, kurum ve kuruluştan yürüyüşe 'engel olma' yönünde çağrılar yapılıyor. 

İslami gruplar, eşcinselliğin kimi beden özürleri gibi değerlendirilmesi gerektiğini ancak bunu meşrulaştırılan, özendiren ve bir 'yönelim' olarak sunan yaklaşım ve organizasyonlara karşı çıkacaklarını ifade ediyorlar.

Türkiye'deki LGBT derneklerinin yüksek oranda yurt dışı fonlarına sahip olması da yürüyüşün bir toplumsal proje olduğu yönündeki şüpheleri arttırıyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.