Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynısını yapacağız

Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynısını yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sınırlarımıza bir tehdit oluşturursa tüm dünya bilsin ki Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynısını yapacağız' dedi.

Harran'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin; bizler Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde "Kardeşlik Sofrası İftarı"nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Suriye konusunda yapılacak çok şey olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akçakale'de söyledim, şimdi Harran'dan da sesleniyorum, Suriye'de şu anda devam eden bu olumsuz gelişmelerin yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin; bizler Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak aynını orada yapacağız. Bunu herkes bilsin. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine dedik ki 'Gelin, DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım.' 9 koalisyon ülkesiyle beraber biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD, YPG, bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki burada ısrarlı oldular. 

Biz de kendilerine şunu söyledik 'Yarın bir gün ülkemiz için en ufak bir tehdit oluşturmaları halinde, biz kimseyle bunu danışmaz gereğini yaparız.' Biz, bugüne kadar her şeyde uluslararası hukuka dikkat ettik. Gaziantep'te 53 kardeşimizi şehit ettiler. 'Artık sabredemeyiz' dedik ve Cerablus'a girdik. Arkadan Rai'ye, Dabık'a, El Bab'a girdik. Şu an 2 bin kilometrekareyi aşkın bir alan kontrolümüzde. Şimdi oraya da gerçek sahipleri döndüler, dönüyorlar. 'Gelin, Münbiç'te de bunu yapalım.' dedik. Oyalama yapıyorlar. 'Rakka'da beraber yapalım' dedik, terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler. 'Siz bilirsiniz' dedik. Şimdi yürüyorlar, bakalım ne yapacaklar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.