Taliban liderinden Bayram mesajı: Tarihi unutmayın, Afganlar kimseye boyun eğmez

Taliban liderinden Bayram mesajı: Tarihi unutmayın, Afganlar kimseye boyun eğmez

Taliban lideri Heybetullah Ahunzade yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Taliban (Afganistan İslam Emirliği) lideri, Ramazan Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda Afganistan ve bölge ile ilgili birçok konuya dikkat çekiyor.  

"Ramazan Bayramı'nı işgal altında kutluyoruz"

'Ülkenin işgalden kurtulup, bağımsızlığını kazanması için mücadele ettiğini' söyleyen Ahunzade, şu açıklamada bulundu:

 

Bu yıl da Ramazan Bayramı’nı sevgili ülkemizin işgal altında olduğu, halkımızın kahraman evlatları ülkenin tam bağımsızlığı sağlamak ve İslami sistemi ikame etmek için kendilerini feda ettikleri bir zamanda kutluyoruz.


Mevcut savaşın önce işgalciler tarafından başlatıldığı sır değildir. Onlar, dünyanın en ücra köşelerinden Afganistan’a ülkenin işgali ve İslami bir nizamın devirmek için gelenlerdir. İslam Emirliği, İslami değerleri, halkını ve ülkesini savunmak için savaşmak zorunda bırakıldı. Öyle ki, hala cihada devam etmektedir. Güvenliği sağlamak adı altında Afganistan’a saldıranlar bölgenin istikrarını bozmuştur.


Onlar, kuvvetlerinin buradaki varlığını sürdürmek veya ilave güç gönderiminde ısrar ettikçe, bölgesel hassasiyet onlara karşı daha daşiddetlenecektir. Bu, Afganistan dahil olmak üzere tüm bölgenin istikrarsızlığına yol açacaktır.

'Zafere ulaşamayacaksınız'

 

Amerikalılar anlamalıdır ki; Afganistan’da savaşın devamı, bombardımanların artması, mazlum Afganların öldürülmesi, siyasi rakiplerini korkutmak ve yeni silahları denemek amacıyla 'bombaların anası'nın kullanılması, mücahidlere karşı farklı isimlerde silahlı grupların oluşturulması, cihadi direnci karalamak ve zayıflatmak için yaptıkları fonlama ve propagandalar, Afganlar arasındaki etnik ve coğrafi çatışmaları kışkırtmak veya diğer kışkırtmaları beslemek sizi asla zafere ulaştıramayacak.

"Tarihi unutmayın, Afganlar kimseye boyun eğmez"

 

Afganlar kimseye boyun eğecek insanlar değildir.Tarihi gözardı etmeyin! Anlamsız savaşı sürdürmekle harcadığınız, faydasız harcamalar gerçekleştirdiğiniz ve ordunuz ile siyasi statünüzü lekelediğiniz geçtiğimiz 16 yıl, sizin için yeterlidir. Çok sayıda askerinizi kaybettiniz. Afganları şehit ettiniz ve sakat bıraktınız, evlerini, altyapılarını yıktınız ve Afganistan’ı gerçek bir harabeye çevirdiniz.


Eğer, askeri varlığınız ve kuvvetlerinizi artırarak kararlılığımızı kıracağınızı zannediyorsanız, bir hata yapmaktasınız! İşgalinize beceriksiz Kabil Hükümeti’nin talebiyle devam etmeniz meselenin çözümü değidir. Aksine, gerçekleri anlayarak muharip siyasetinizi değiştirmeniz mantıklı olandır. Afganistan’ın kaderi ve burayla ilgili olan tüm meseleler Afganlara aittir. Onursever Afganlar ne başkalarının baskısına boyun eğer ne de ülkelerine ilişkin başkalarının direktiflerini kabul eder. Ülkemizin bağımsızlığı ve İslam nizamı, onlara canlarından daha sevgili ve onlar için canlarından daha önemlidir.

Tüm dünya ile yapıcı ilişkiler kurmak ve sürdürmek için kapsamlı bir siyasete sahip olduklarını ifade eden Taliban lideri Ahunzade, başka ülkelerin de kendi işlerine karışmalarını istemediklerini ifade etti.

 

Ne zaman Afganistan daki gayri meşru işgaliniz biterse, İslam Emirliği prensipleri gereği sizinle ve komşuları dahil olmak üzere tüm dünyayla yapıcı ve güzel ilişkileri sürdürmek için kapsamlı bir siyasete sahiptir. Burada, İslam Emirliği’nin (iyi bilinen) siyasetini zikretmek istiyorum, biz başkalarının iç işlerine müdahale etmek istemiyoruz ve başkalarının da bizim iç işlerimize karışmalarını istemiyoruz. Ayrıca Afganistan topraklarını kimseye karşı kullanmalarına izin vermiyoruz.

"Dünyaya şunu söylüyoruz"

 

Dünyadaki mazlum insanların, özellikle de Ortadoğu’dakilerin acılarını kökünden sökmek için çaba gösterin; savunmasız ve mazlum insanları Amerikan ve İsrail vahşetine terk etmeyin. Aynı şekilde, geçtiğimiz günlerde Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında başlayan krizden dolayı derinden üzüntü içindeyiz. Arap ülkelerinin, ne olursa olsun halklarının güvenliğini dış güçlerden gelebilecek tehlikelere karşı garanti altına almaları ve güzellik içinde kendi iç meselelerini halledebilmelerini şiddetle arzuluyoruz. 

"Siviller konusunda dikkatli olun"

Taliban lideri Ahunzade, konuşmasının Taliban savaşçılarına hitap eden kısmında, ülkedeki askeri operasyonların planlanma ve uygulanma aşamalarında siviller konusunda en üst düzey hassasiyetin gösterilmesinin üzerinde durdu. Ahunzade, konu ile ilgili şunları söyledi:

"İnsanların hayatlarının ve mallarının kaybedilmesine sebebiyet veren operasyonlar tarafımızca kabul edilmezdir. Böyle operasyonlar yapmaktan kaçının çünkü insanların canlarına ve mallarına zarar vermek şeriat kurallarına ve İslam Emirliği’nin siyasetine aykırıdır."

Mesajının devamında savaşçılarına tavsiyelerde bulunan Ahunzade, 'azim ve metanetin her zaman yüksek tutulması' çağrısında bulunurken, ne olursa olsun düşmanların yenilgiye uğrayacağı vurgusu yaptı.

ABD'ye karşı da birlik olunması gerektiğini belirten Ahunzade mesajının sonunda şunları kaydetti:

 

Tüm vatandaşlardan, onurlu din alimlerinden, akademisyenlerden, nüfuzu olanlardan, halk tabanlı ve siyasi şahsiyetlerden, yazarlardan, profesyonel kadrolardan, yeni neslin öğretmenlerinden ve bu mazlum halk ile harabeye dönmüş ülkeye sempati duyan herkesten bu savaşın arkasındaki ana faktör olan ABD'ye karşı tek ses olmalarını talep ediyorum.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.