Filipinler: ABD'nin aradığı Hapilon burda değil

Filipinler: ABD'nin aradığı Hapilon burda değil

ABD'nin Filistin'de kaçırılan Amerikalılardan sorumlu tutarak başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Hapilon'un iddiaların aksine Filipinler'de olmadığı açıklandı.

Filipin ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, "Amerika'nın en çok aranan teröristlerinden birinin, Marawi'de beş haftadır IŞİD örgütüne düzenlenen operasyonlar sırasında kaçmış olabileceği" açıklandı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre, Askeri Batı Mindanao Komutanlığı genel başkanı Korgeneral Galito, Güneydoğu Asya'daki IŞİD yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen İsnilon Hapilon'un Marawi şehrindeki operasyon bölgesinde görülmediğini söyledi.

Galito, DZBB radyo istasyonuna verdiği röportajda, "Bölgede (Hapilon) görmedim, zaten bir yere kaçmayı başarabildiğini gösteren bazı raporlarımız var, ancak şimdilik sadece bu raporları onaylıyoruz," dedi.

Hapilon'un kaçıp gitme olasılığı üzerine sorulan soruya, "Evet, evet, bildirildiğine göre çok fazla kayıp yaşadı, grubunun çoğunluğu yarısından fazlasının yaralandı." diyerek cevap verdi.

Hapillon'u 23 Mayıs'ta Marawi'de tutuklamak için hükümet birlikleri tarafından yapılan girişim, IŞİD üyeleri başta olmak üzere bazı yabancı savaşçıların desteğiyle başarısız sonuçlanmıştı.

Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte, Marawi ve güneyindeki Mindanao bölgesinde sıkıyönetim ilan ederek, IŞİD örgütünün bölgede bir il kurma girişiminde bulunduğu duyumları üzerine bölgeye operasyon düzenlediğini açıkladı.

5 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Hapilon 2001'de Filistin'de üç Amerikalıyı kaçırma olayına karıştığı için Washington tarafından suçlanarak "en çok aranan terörist" listesine alarak ABD hükümeti olarak başına 5 milyon dolarlık ödül koydu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.