Abadi: IŞİD'in sonunu hazırladık

Abadi: IŞİD'in sonunu hazırladık

Irak Başbakanı Haydar El Abadi, IŞİD'i askeri yönden zayıflatarak sonunu hazırladıklarını söyledi

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Irak Başbakanı Haydar El Abadi, geçen yıl temmuz ayında başkent Bağdat'ın El-Karade Mahallesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi.

Açıklamada, Abadi'nin "Güvenlik güçlerimiz DAEŞ'in askeri yönden gücünü zayıflatıp sonunu hazırladı. Ne dünyevi ne de uhrevi kurallara riayet eden bu terör çetelerinden daha güçlü olduğumuzu gösterdik." şeklindeki sözleri yer aldı.

Örgütün bulduğu her açığı da kullandığına dikkati çeken Abadi ancak istihbarat birimlerinin birçok eylem planını boşa çıkardığını belirtti.

IŞİD'in geçen yıl düzenlediği saldırının amacına dikkati çeken Abadi, Karade'de işlenen suçun perde arkasında Bağdat'taki hayatı yok etme girişimi olduğunu kaydetti.

IŞİD'in, 3 Temmuz 2016'da Bağdat'ın Karade Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezine bombalı araçlarla düzenlediği saldırıda 300'den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.