ABD Afganistan'da sivilleri vurdu: En az 15 ölü

ABD Afganistan'da sivilleri vurdu: En az 15 ölü

ABD'ye ait savaş uçakları Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde bir köyü hedef aldı.

Uyarı: Bu haber rahatsız edici görüntüler barındırıyor olabilir

ABD'ye ait savaş uçaklarının dün, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar iline bağlı Aşin ilçesinde bir köyü hedef aldığı hava saldırısında en az 15 sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, ABD'ye ait savaş uçlakları dün ülkenin doğusundaki Aşin bölgesinde birkaç hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda aynı aileden en az 15 kişi yaşamını yitirdi. Birçok kişi de yaralandı. Ayrıca hava saldırısının gerçekleştiği köydeki evlerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede IŞİD'in varlık gösterdiği belirtiliyor.

'Aynı ailerden 16 kişi öldü'

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'nın yaptığı açıklamaya göre, bölgeye düzenlenen hava saldırılarında aralarında çocuklarında olduğu, aynı aileden 16 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca örgüte bağlı ajans, hava saldırısının gerçekleştiği köyden görüntüler servis etti. 

Ajansın yayınladığı görüntülerde, hava saldırısıyla hedef alınan bölge ve saldırıda ölen çocukların görüntüleri yer alıyor.

 

İşte o görüntüler:






Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde az sayıda bölge IŞİD'in kontrolünde. Ayrıca ilde IŞİD'in kontrolü altında olmayan ancak varlık gösterdiği bölgeler de bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.