"Ben Yaşadığım Sürece Türkiye AB'ye Giremez"

"Ben Yaşadığım Sürece Türkiye AB'ye Giremez"

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Türkiye'nin AB'ye alınmayacağını söyledi.

Osborne, katıldığı BBC televizyonunun programında, “Ben yaşadığım müddetçe Türkiye AB üyesi olmayacaktır” dedi. İngiltere'nin AB'den ayrılmasını isteyenler, Türkiye'nin Birliğe alınmasının göçmen sayısının daha da artmasına yol açacağını öne sürüyor ve AB üyeliğinin devam ettirilmesini arzulayan Başbakan David Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne'u göçmen akınının kontrolden çıkmasını önleyememekle itham ediyor.

23 Haziran'daki AB referandumuyla ilgili kamuoyu araştırmalarına göre AB'den yana olanlarla Birlik'ten çıkılmasını talep edenler başa baş gidiyor. İngiltere Başbakanı David Cameron 2010 yılında AB'ye kabul edilmesi için Türkiye'nin ‘en güçlü sözcüsü' olacağını söylemişti.

DW Türkçe'nin haberine göre Maliye Bakanı Osborne, “Türkiye geriye gitti. Demokrasi ve insan haklarıyla ilgili büyük endişeler var. Britanya hükümetinin siyasi tercihi Türkiye'nin bu aşamada AB üyesi olmamasıdır” diye konuştu.

AB'ye ve Türkiye'nin üyeliğine karşı olanlar İngiltere hükümetinden ‘Türkiye'nin üyeliğini veto edip etmeyeceğini' öğrenmek istiyor.

Maliye Bakanı Osborne BBC'deki programda net göçmen sayısını 100 bin ile sınırlama hedefinde ısrarlı olduklarını ve AB ülkelerinde ekonomik durumun düzelmesinin Britanya üzerindeki göç baskısını azaltacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.