"Trump'ın küresel ısınma politikası dünyayı yakıp kül edecek"

"Trump'ın küresel ısınma politikası dünyayı yakıp kül edecek"

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilmesiyle alakalı konuştu.

Ünlü fizikçi Stephen Hawking, ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilmesinin küresel ısınmayı geri dönüşü olmayan bir noktaya taşıyabileceğini söyledi.

75. doğum günü etkinlikleri kapsamında BBC’ye konuşan Hawking, Dünya’nın Venüs gezegeni gibi sera etkisi 250 dereceye kadar ısınabileceğini ve insanlığın soyunun devam ettirmek için başka bir gezegeni kolonileştirmenin elzem olduğunu belirtti.

Paris İklim Anlaşması ve Donald Trump’ın kararı hakkında açıklama yapan Hawking, “Geri dönülmez noktaya çok yakınındayız. Trump’ın bu kararı bu noktayı aşmamızı sağlayabilir. Bu durumda Dünya’ya önleyebileceğimiz bir zarar vermiş oluruz ve doğal yaşamı hem kendimiz hem de çocuklarımız için tehlikeye atarız” diye konuştu.

Cambridge Üniversitesi profesörü Hawking, önümüzdeki bin yıl boyunca insanların Dünya’dan başka bir gezegeni kolonileştirmemesi durumunda yok olacağı öngörüsünde bulundu.

Gelecek hakkında karamsar olduğunu söyleyen Hawking “Evrimsel sürecin insan genlerinin içine kıskançlık ve agresifliği yerleştirmiş olmasından korkuyorum. Çatışmalar azalma belirtisi göstermiyor, kitle imha silahları ve askeri teknoloji bunu felaket noktasına taşıyabilir. İnsanlığın en iyi umudu uzayda bağımsız koloniler kurmak” diye konuştu.

Brexit hakkında da açıklamalar yapan akademisyen, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının İngiltere’nin araştırma yürütmesine kalıcı zarar vereceği görüşünde.

ABD Başkanı Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çekilme kararı Avrupa’dan Asya’ya kadar pek çok ülkenin tepkisini çekmişti.

Kaynak: BBC Türkçe

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.