Başbakanlık önünde Erdoğan'a tehdit: 'Bu arabayı istiyorsan diktatörü öldür'

Başbakanlık önünde Erdoğan'a tehdit: 'Bu arabayı istiyorsan diktatörü öldür'

Türkiye ile Almanya bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'diktatör' olarak gösterildiği bir eylem nedeniyle karşı karşıya geldi.

Almanya Federal Başbakanlık binası önünde bir podyum üzerine çıkarılan arabanın önüne açılan pankartta, Erdoğan’la birlikte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in resimlerine de yer verilerek, “Bu arabayı kazanmak istiyor musun? o zaman diktatörlüğü öldür” ifadeleri kullanıldı.

Berlin Büyükelçiliği, Alman Dışişleri Bakanlığı’na acil notuyla bir yazı göndererek, tepkisini iletti.

Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla, provokatif eylemi şiddetle kınadı.

Açıklamada, “Pankartta yazılı ifadede, resimde yer alan liderlerin hayatına kastedilmesi yönünde doğrudan şiddet çağrısı yapılmaktadır. Daha vahim olan, Alman polisinin de gösterinin yapıldığı alanda bulunup, bu duruma müdahale etmemesidir. Şiddete açıkça teşvik içeren bu durum karşısında Alman makamlarının ivedilikle gerekli her türlü tedbiri almasını bekliyoruz” denildi.

Alman Federal Hükümeti ve Bavyera Eyaleti tarafından finanse edildiği iddia edilen Political Beauty adlı sanatçı kolektifi, Berlin’de bulunan Başbakanlık Ofisi önüne getirilen bir otomobile “Bu arabayı istiyorsan Erdoğan’ı öldür” yazan bir pankart astı.

Alman polisinin tehdit içeren pankarta müdahale etmemesi tepki çekti.

Avrupalı liderlere dokunan yanıyor!

Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ölümle tehdit eden pankartlar rahatlıkla açılırken, Batılı liderleri hedef alan eylemler cezasız kalmıyor.

-Almanya’nın Würzburg şehrinde 31 yaşındaki bir aşırı sağcı Alman vatandaşı, sosyal medya hesabından Başbakan Angela Merkel’i tehdit etti. Güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanan ırkçı, halkı kışkırtmaya sebep olacak içerikler paylaştığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

-Almanya’nın Brandenburg eyaletinde 17 yaşındaki bir göçmen, annesine gönderdiği bir e-posta nedeniyle Başbakan Merkel’e suikast planlama suçundan tutuklandı.

- İsviçre’nin Beringen kentinde Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Joackhim Gauck’a suikast planladığı iddia edilen bir kişi sosyal medya mesajları nedeniyle gözaltına alındı.

- Fransa’da internetteki bir sohbet odasında ‘Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u vurmak için nasıl silah edineceğini soran’ bir aşırı sağcı, suikast planlamak suçuyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.