Hamas: UNESCO'nun 'Kudüs işgal altında' kararı takdire şayan

Hamas: UNESCO'nun 'Kudüs işgal altında' kararı takdire şayan

Hamas, İsrail'in kentte yürüttüğü kazı çalışmalarını kınayan son kararının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanu' bugün (5 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, UNESCO'nun kararının İsrail'in iddialarını tamamen çürüttüğü ve Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerindeki hakkını bir kez daha teyit ettiği belirtildi.

El-Kanu', UNESCO'nun kararının pratikte de uygulanmasını, Kudüs'ün Yahudileştirme ve kazı faaliyetleri ile işgal rejiminin projelerinden korunmasını istedi.

Hamas sözcüsü, UNESCO'daki oylamada Filistin lehine ve Filistin halkının hakları lehine oy kullanan ülkelere teşekkür etti.

Polonya'nın Krakov kentinde toplanan 41. UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Kudüs ve çevresinde İsrail hâkimiyetinin olamayacağını söyleyen karar tasarısını kabul ederek, İsrail'in yürüttüğü yasadışı kazıları kınamıştı.

İsrail'in baskılarına rağmen UNESCO'daki oylamada 10 ülke tasarı lehine oy kullanırken sadece 3 ülke aleyhte oy kullandı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.