Barzani: Referandumdan geri adım yok

Barzani: Referandumdan geri adım yok

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, aldıkları referandum kararı için 'Geri adım yok' dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, aldıkları referandum kararından geri dönmeyecekleri belirterek, konuyla ilgili çatışma ve anlaşmazlıkların önüne geçmek için Bağdat ve bölgesel güçlerle diyalog halinde olacaklarını söyledi.

KERKÜK KONUSU

Bağımsızlık referandumunun, statüsü tartışmalı olan Kerkük'te de düzenleneceğini belirten Barzani, "Kerkük halkı referandumda ne karar alırsa alsın buna saygı duyulmalı" dedi.

Barzani ayrıca, "Kendi kaderini tayin edeceği zaman kimsenin Kürt halkının önünde duramayacağını düşünüyorum. Bunu engelleme çabaları olabilir. Ama biz buna izin vermemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

MUSUL ENDİŞESİ

Barzani, IŞİD'den alınan Musul kenti ile ilgili kaygılarını da dile getirdi.

"Musul'daki durumla ilgili ciddi kaygılarım var. Çünkü IŞİD'in Musul'da yenilgiye uğratılması bu örgütün tamamen sona erdiği anlamına gelmiyor. IŞİD'in Musul'da güçlenmesini sağlayan koşullar hala giderilemedi. Dolayısıyla o bölgenin geleceğiyle ilgili ciddi endişelerim var. Umarım bu endişeler boşa çıkar."

ABD UYARDI

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, "Bağımsız referandumu Irak anayasasina uygun olmalı. Irak'ın geleceğinin tayini, Erbil ve Bağdat yönetimi arasındaki uzlaşıya dayalı olmalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.