Taliban'dan 'Kunduz raporu'

Taliban'dan 'Kunduz raporu'

Taliban, Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz ilinde yaşanan gelişmeler ile ilgili yeni bir video yayınladı.

Kadraj / Mepa News

'Kunduz Raporu' ismi üzerinden servis edilen, yaklaşık 10 dakikalık videoda Afganistan'ın kuzeyinde, stratejik öneme sahip Kunduz ilinde yaşanan son gelişmeler ele alınmış.

Videonun başlangıcında Afganistan İslam Emirliği (Taliban) savaşçılarının Kunduz-Kabil yolu olduğu belirtilen ana yolda nöbet tuttuğu görülüyor.


Bögledeki, Kunduz-Kabil yolunun 4 gündür Taliban'ın kontrolü altında olduğunun belirtildiği filmde, trafiğin olağan akışının devam ettiği görülüyor.


Ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinin Aliabad ilçesinde kaydedilen görüntülerde, Taliban savaşçıları yoldan geçen araçların bazılarını durdurup, nereye gittiklerini soruyor. 



Görüntülerin devamında Aliabad ilçesindeki diğer bir noktada savaşçıların yol kontrolü yaptığı görülüyor.

Kunduz iline bağlı Aliabad ilçesinin konumu:


Videonun ilerleyen dakikalarında Aliabad ilçesinde yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerine ait, kullanılamaz hale gelmiş araçlar göze çarpıyor:



Görüntülerin devamında Kabil hükümeti güçlerinin bölgedeki sivil halkı hedef aldığı belirtilmiş. Aşağıdaki karede ise bir baba, oğlunun cesedinin yanında bekliyor.


Aynı şekilde videonun devamında Kabil hükümetine bağlı güçlerin top atışlarında yaşamını yitiren siviller, yakınları ile beraber görüntülenmiş. Yaşamını yitiren sivillerin yakınları olayın nasıl ve nerede gerçekleştiğini aktarıyorlar.



Hint ve Afgan ortak hava saldırısı

Videonun devamında bölgedeki bir mescidin savaş uçakları tarafından hedef alındığı aktarılıyor. Mescidin Hindistan'a ait savaş uçakları tarafından vurulduğu aktarılırken, Afgan güçlerinin de destek sağladığı ifade ediliyor.




Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.