Bağdat hükümeti: Bağımsız Kürt devleti bölgeye korku yayacak!

Bağdat hükümeti: Bağımsız Kürt devleti bölgeye korku yayacak!

Irak'taki Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, referandum sonucunun Kürt nüfusunun bulunduğu tüm ülkelerde korku yayacağını söyledi.

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımısızlık talebinin bölgeye korku yaydığını ve eğer ayrılmak istiyorlarsa komşu ülkelerin de onayını almaları gerektiğini söyledi.

Middle East Eye'a verdiği demeçte Caferi, Saddam dönemindeki Kürt toplumuyla şimdikinin karşılaştırılamaz olduğunu söylerek, evet oyunun çoğunlukta olması durumunun sadece Irak'ta değil aynı zamanda Kürt nüfusunun bulunduğu tüm ülkelerde korku yayacağını ifade etti.

Kürt ayrılışının gereksiz olduğunu söyleyen Caferi, "Kürdistan Bölgesel Yönetimi merkezi federal bütçeden Birleşmiş Milletler'in tahsis ettiği miktardan fazlasını alıyor. BM, Bağdat'taki federal bütçenin önce yüzde 13'ünü, şimdi yüzde 17'sini Kürtlere ayırdı'' şeklinde konuştu.

''ABD, kendi eyaletlerine bile Irak'ın Kürdistan bölgesine verdiği hakları vermiyor'' diyen Caferi, Ninova düzlüklerinde Peşmerge'nin Hıristiyan köylerini ele geçirmesi hakkında "Bu, Kürdistan bölgesinin olumsuz yönlerinden biridir ve Irak anayasasının dışında bir takım uygulamalara sahipler'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.