IŞİD'ten Sisi güçlerine ağır darbe: En az 60 ölü

IŞİD'ten Sisi güçlerine ağır darbe: En az 60 ölü

Dün, Sina Yarımadası'nda Mısır askerlerine yönelik düzenlenen saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

IŞİD, propaganda kanalları üzerinden Mısır'ın Sina yarımadasında düzenledikleri saldırıların ayrıntılarını paylaştı.

Refah kentine bağlı El Bars bölgesinde dün meydana gelen saldırıda resmi kaynaklarının açıkladığı rakamlara göre en az 23 Mısır askeri ölmüştü.

Bombalı araçların da kullanıldığının belirtildiği saldırı IŞİD tarafından üstlenildi ve örgüt saldırı ile ilgili dün bir açıklama yayınladı.

Refah kenti güneyindeki El Bars beldesinin konumu:

'60 Mısır askeri öldü ve yaralandı'

Örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sina Yarımadası bölgesindeki Refah kentine bağlı El Bars beldesinde dün gerçekleştirilen saldırıda en az 60 Mısır askeri öldü veya yaralandı. Örgütün açıklamasına göre düzenlenen saldırılarda 2 bomba yüklü araç kullanıldı.

'Operasyon düzenleyeceklerdi'

IŞİD'in açıklamasına göre, El Bars beldesinde toplanan Mısır ordu güçleri örgüte yönelik bir operasyon hazırlığındaydı.

Örgütün açıklamasına göre, Mısır güçlerinin konuşlandığı bölge ilk olarak bomba yüklü araçla hedef alındı. Bu ilk saldırının ardından ise IŞİD unsurları Mısır güçlerinin konuşlu bulunduğu alana bir sızma saldırısı gerçekleştirdi. 

Destek konvoyu da hedef alındı

IŞİD tarafından gerçekleştirilen sızmadan sonra, Mısır güçlerinin bölgeye takviye birlikler gönderdiğinin belirtildiği açıklamada, bu takviye birliğin de başka bir bomba yüklü araç ile hedef alındığı ifade edilmiş. 

IŞİD'in açıklamasına göre saldırıda can kaybının yanı sıra Mısır ordu güçlerine ait zırhlı araçlar da belli oranda hasar gördü.

Ensar Beytu'l Makdis'in halefi

Sina Yarımadası'nda uzun bir süredir varlık gösteren 'Ensar Beytu'l Makdis' isimli grup, 2014 yılı sonlarında IŞİD'e bağlılık yemini ederek, örgüt adına bu bölgede eylemler düzenlemeye başlamıştı. Mısır ordu güçlerine karşı belli aralıklarla saldırılar gerçekleştiren grup, bağlılık yemininin ardından eski ismini fesh ederek, 'Sina Vilayeti' ismini kullanmaya başladı.

Örgüt yakın bir dönemde Sina Yarımadası kuzeyindeki Ariş kentinin belli bölgelerini kontrol altında tutmuştu. Ayrıca örgüt tarafından bölgedeki Mısır güvenlik güçlerine yönelik de çeşitli suikast eylemleri düzenlediği biliniyor.

Mısır Ordusu bölgedeki IŞİD yapılanmasına belli dönemlerde hava destekli olarak operasyonlar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.