Afganistan halkı İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi protesto etti

Afganistan halkı İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi protesto etti

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Afganistan ve Türkiye'nin inşa ettiği barajlarla ilgili sert sözleri sonrası Afgan halkı protesto gösterileri düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Afganistan ve Türkiye karşıtı söylemi Afganistan’da tepkiye neden oldu.

Geçen hafta “Uluslararası Toz Fırtınaları ile Mücadele Konferansı'nda” konuşan Ruhani, Türkiye ve Afganistan’ın inşa ettiği barajları eleştirmiş, “biz buna duyarsız kalamayız” demişti. Ruhani'nin bu sözleri özellikle Türkiye kamuoyunda ciddi tepki toplamıştı.

Afganistan’ın Hilmend vilayeti halkı bu sözlere tepki gösterdi ve sokaklarda Ruhani ve İran hükümeti aleyhine slogan attı.

Afgan göstericiler Hilmend Irmağı konusunda 45 yıl önce İran-Afganistan arasında anlaşma imzalandığını belirterek İran’ın Afganistan’a baskı yapamayacağını belirttiler. İran Cumhurbaşkanı ülkesindeki kuraklığın müsebbibi olarak Türkiye ve Afganistan’ı gösteriyor. Ruhani özellikle Ilısu barajını inşa eden Türkiye'ye tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.