Taliban'dan Hilmend raporu

Taliban'dan Hilmend raporu

Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Merca ilçesi ile ilgili bir video yayınladı.

Kadraj | Mepa News

Taliban, Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Merca ilçesi ile ilgili bir video yayınladı

Taliban kaynaklarının yayınladığı yaklaşık 12 dakikalık videoda Hilmend iline bağlı Merca ilçesinde geçtiğimiz Ramazan ayında Kabil hükümeti güçlerine karşı düzenlenen saldırıların ayrıntılarına ve sivil halkın uğradığı zarara yer verilmiş.

Afganistan'ın güneyindeki Hilmend iline bağlı Merca ilçesinin konumu:

 

Taliban'ın Merca ilçesinde Ramazan ayının 21'inci günü gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırıların anlatıldığı videoda, Kabil hükümeti güçlerinin sivil halka verdiği zarara da dikkat çekilmiş. Taliban'ın Merca ilçesinde gerçekleştirdiği bu saldırıda hükümet güçlerine ait en az 25 askeri nokta Taliban kontrolüne geçmiş, yine bölgedeki büyük askeri karargahlardan biri de Taliban tarafından kontrol altına alınmıştı.

Ayrıca Taliban, düzenlenen bu saldırılarda yüklü miktarda silah, mühimmat ve zırhlı araca da el konmuştu.



"Sivil halkın evlerini karakola çeviriyorlar"

Görüntülerin devamında Kabil hükümeti güçlerinden alınan bir eve giren Taliban savaşçıları, evin sivil halka ait olduğunu, hükümet güçlerinin sivil halkın evini karakola çevirdiğini ifade ediyor.


"Gelişigüzel bombaladılar"

Taliban kaynaklarının bölgedeki sivil halk ile yaptığı görüşmelerde, Taliban'ın ilçeyi kontrol altına almasından sonra ABD'ye ait savaş uçaklarının ilçede sivillerin yaşadığı alanları gelişigüzel olarak bombaladığı aktarılıyor. İlçe sakinlerinin aktardığına göre, insansız hava araçları ile de bölgede saldırılar düzenlenmiş.

Hedef alınan evlerin tamamını kullanılamaz durumda olduğunun ifade edildiği kısa videoda, Kabil hükümetinin sivil halkın zararını karşılayıp karşılamayacağı konusundaki sorular ise cevapsız kalıyor.


Sivil halkın zararı çok fazla

Kabil hükümeti güçlerinin sivil halkın evlerini karakola çevirip kullanması sonucunda evlerin bir çoğunda büyük maddi hasarın oluştuğu ifade ediliyor. Evlerin sahipleri ile yapılan röportajlarda bu zarar dile getirilmiş.




Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.