Tahriru'ş Şam'dan tekfir uyarısı: 'Karargahlar gibi sosyal medyayı da kapsamaktadır'

Tahriru'ş Şam'dan tekfir uyarısı: 'Karargahlar gibi sosyal medyayı da kapsamaktadır'

Tahriru'ş Şam, vaizleri ve tüm mensuplarına yönelik beyanatlar yayınlayarak tekfir konusunun grubun fetva konseyine bırakılmasını istedi.

Tahriru'ş Şam, vaizleri ve tüm mensuplarına yönelik beyanatlar yayınlayarak tekfir (kafir ilan etme) konusunun grubun fetva konseyine bırakılmasını istedi. Grup tarafından yayınlandığı ifade edilen beyanatlar sosyal medyada yayıldı.

"Tek karar mercii Fetva Komisyonu"

Özellikle bölgede oldukça ciddi bir gündem olan tekfir konusuna eğilen Tahriru'ş Şam ilk açıklamasını gruba bağlı davetçilere ve vaizlere yönelik yaptı.

Açıklamada grubun fetva komisyonunun kararı dışında, kendisini İslam'a nispet eden bir kişi hakkında böyle bir hükme varılmamasının gerektiği ifade edilerek şu ifadeler kullanıldı:

"(İman, küfür ve) tekfir meselelerinin tek karar mercisi olan Genel Şer’i Meclisi’ndeki Fetva Komisyonu’na başvurulmadan İslam’a intisap edenlere karşı tekfir ahkâmının, davetçi ve vaizler tarafından kullanılmaması veya bu konulara girilmemesi gerekmektedir."

"Aykırı davrananlara soruşturma başlatılacak"

İkinci bir açıklama da grubun tüm mensuplarına yönelik yayınlandı. Grup mensuplarından "tekfirin bir silah olarak kullanılmasından uzak durmaları istenen" ikinci açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1. Tahrir Şam Heyeti’ndeki kardeşlerimizi, tekfir konularına girerek tekfir ahkâmını muayyen kişi veya oluşumlara indirgemesinden sakındırıyoruz. Bu uyarı,  karargâhları kapsadığı gibi sosyal medyayı da kapsamaktadır.


2. Bu konuları ele alacak tek kaynak, Genel Şer’i Meclisi bünyesindeki Fetva Komisyonu’dur.


3.  Yayın tarihinden itibaren bu genelgeye aykırı davranan herkes hakkında soruşturma başlatılacaktır."



Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.