Kadirov: Devletimiz Rusya için canımızı vermeye hazırız

Kadirov: Devletimiz Rusya için canımızı vermeye hazırız

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, ABD ile Rusya arasında olası bir gerginlik hakkında konuştu.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramzan Kadirov, HBO kanalına verdiği röportajda Rusya’nın vurulması durumunda nükleer füzelerin otomatik olarak fırlatılacağını ileri sürdü.

HBO kanalına konuşan Kadirov, ABD’li bir gazetecinin ‘ABD’yi Rusya’nın düşmanı olarak kabul ediyor musunuz’ sorusuna, “ABD, onu Rusya’nın düşmanı olarak kabul etmemiz için o kadar da güçlü bir ülke değil” yanıtını verdi.

Kadirov ayrıca Rusya’nın ‘güçlü bir iktidarla yönetildiğini, nükleer bir ülke olduğunu ve ciddi bir saldırıya uğrasa dahi füzelerinin otomatik olarak yanıt vereceğini’ sözlerine ekledi.

Kadirov, “Bu sadece sözlerden ibaret bir durum değil. Biz böyle yapacağız. Devletimiz için hayatımızı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Çeçen lider ayrıca ABD’yi ‘Rusya’ya, ülkenin yönetimine karşı politikalar yürütmekle’ suçladı ve kendisinin bizzat Rusya için hayatını vermeye hazır olduğunun altını çizdi.

Kadirov, “Kimin neler yapabileceğini göreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.