Ebu Azrail'in Felluce'den Mesajı Var

Ebu Azrail'in Felluce'den Mesajı Var

Ebu Azrail lakaplı Iraklı Şii komutan, kuşatma altında tutulan Felluce'den mesaj yayınladı.

Irak'ta süre gelen savaşın meşhur simalarından Ebu Azrail (Ölüm Meleği) lakablı Şii askeri lider, kuşatma altında tuttukları Felluce kentinden bir mesaj yayınladı. Asıl adı Eyüp Falih el Rubayi olan komutanın mesajı, İran Devrim Muhafızları'nı destekleyen sosyal medya hesapları ve siteler tarafından paylaşıldı. Mesajda Rubayi, yakında Felluce kentine gireceklerini ve IŞİD'i şehirden çıkaracaklarını söyledi. 

Görüntülerde el Rubayi'nin taşıdığı şapkadaki,  “313 Ansar al Hojja" yazısı dikkat çekiyor.  313 Ansar al Hojja, Iraklı Şiiler tarafından 2014 yılının Haziran ayında IŞİD'in ilerleyişine karşı kuruldu. 313 sayısı ise, Şii mitolojisine bir gönderme niteliği taşıyor. Şii inanç dünyasına göre, Mehdi'nin dünyaya geldiğinde 313 destekçisi olacağına inanılıyor. Felluce kuşatmasında Irak askerleri ile beraber savaşan İran'a bağlı Devrim Muhafızları Tugayı askerlerinin 313 yazısını taşıyan bandanalar taktıkları görüntülere yansımıştı. 

Görüntülerde Felluce'de savaşan İran askerleri görülüyor:

 

El Rubayi, İran destekli İmam Ali Tugayları'nın askeri komutanlarından biri. Irak'ta IŞİD'e karşı savaşın sembol isimlerinden biri olan El Rubayi, Batı basınında "Rambo" yakıştırması ile yer aldı. Rubayi'nin Sünni savaşçılara yönelik sınır tanımayan işkence görüntüleri sosyal medyada genişçe yer buldu ve bir nefret objesi haline geldi. 

El Rubayi Felluce'den gönderdiği mesajda İran'a seslenerek, "Şunların üzerine pisle" çağrısında bulunuyor. Mesajında kendini 'IŞİD katili' olarak tanımlayan el Rubayi, Mehdi için savaştığını söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.