Yüzlerce Somalili subay Türkiye'de eğitim görüyor

Yüzlerce Somalili subay Türkiye'de eğitim görüyor

Türkiye'de eğitilen yüzlerce Somalili subay ülkelerine dönerek Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu hükümetine bağlı orduda görev yapıyor.

Afrika'nın doğusunda yer alan Somali, iç karışıklığın ardından ABD öncülüğündeki dış müdahale sonrası sıcak bir çatışma alanı haline dönmüştü.

Ülkede savaş Eş Şebab ve Batı destekli Mogadişu hükümeti arasında devam ediyor.

Türkiye de Somali'de birçok yatırım yapmaya, Mogadişu hükümetini ve ordusunu desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda bölgede birçok sivil merkez ve askeri üsler açıldığı gibi, Somalili polis ve askerler de Türkiye'de eğitim görüyor.

Türkiye'de eğitim gören yüzlerce Somalili subaydan bir kısmı, Ankara'da Türkçe dil eğitimini aldıkları Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığı'nda görüntülendi. Söz konusu okulun görevi şöyle tanımlanıyor: "Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yabancı dillerde (İngilizce, Arapça, Bulgarca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Rusça ve Yunanca), Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birlik ve kurumlarında eğitim görecek veya ülkesinde Türkçe öğretmeni olacak Misafir Askeri Personele Türkçe eğitimi verilmektedir."

Türkiye'de Somali'den gelen askerlerin yanı sıra Afganistan, Irak gibi bölgelerden gelen askerlere de eğitim verildiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.