ABD lazer silahını test etti

ABD lazer silahını test etti

CNN televizyonu, ABD Donanması'nın Basra Körfezi'nde lazer silah sistemini (LaWS) test ettiğini duyurdu

CNN televizyonu, ABD Donanması'nın Basra Körfezi'nde lazer silah sistemini (LaWS) test ettiğini duyurdu

CNN'in haberine göre, USS Ponce adlı askeri nakliye gemisine konuşlandırılan lazer silahı, Laser Weapon System (LaWS), işaretlenen hedefleri başarıyla imha etti.

Silahın testi hakkında açıklamaya yapan askeri uzmanlar, LaWS'ın testler sırasında fark edilmediğini ve sessiz bir şekilde çalıştığını kaydetti. 


Lazer Silah Sistemi (LaWS)

Rüzgar ve mesafe önemli değil

Normal şartlarda bir füzenin ateşlenmesi sırasında rüzgar ve diğer hava şartları da hesaba katılır. Özellikle rüzgar füzenin yönüne olumsuz yönde etki eder. ABD'nin geliştirdiği lazer silah sisteminde rüzgar ve mesafenin bir öneminin olmadığı ifade ediliyor.

Silah sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan askeri yetkili Cale Hughes, lazer silah sisteminin hedef aldığı nesneye yoğun miktarda foton gönderdiğini belirterek, "Rüzgardan, menzilden ya da başka bir şeyden endişe etmiyoruz. Hedefleri ışık hızıyla angaje etme kabiliyetine sahibiz" ifadelerini kullandı. 




Lazer silah sisteminin daha önceki test aşamalarından görüntüler:

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.