Keşmir'de Hintli Askerlerle Çatışma: 5 Ölü

Keşmir'de Hintli Askerlerle Çatışma: 5 Ölü

Hintli askerler ve Keşmirliler arasında çıkan çatışmada 4 Keşmirli ve bir Hint askeri hayatını kaybetti.

Hindistan tarafından ilhak edilen Keşmir'de dünden bu yana devam eden çatışmalarda 4 Keşmirli ve bir Hint askeri hayatını kaybetti.

Hintli askerlerin Pakistan sınırından geçmeye çalışan Keşmirlilere açtığı ateş sonucu çıkan çatışmanın gerekçesini açıklayan görevli, sınırdan geçme olaylarının üç gün içinde ikincisi olduğunu belirtti.

Çatışmanın çarşamba gününden beri sürdüğünü söyleyen Hintli görevli, dün bir asker ve bir Keşmirlinin öldüğünü belirtti. 1947 yılında Hindistan ve Pakistan'ın ayrılmasından bu yana Keşmir iki ülke arasında çözülemeyen sorun olarak güncelliğini korumaya devam ediyor.

Hindistan değerli maden ve turizm kaynaklarına sahip Keşmir'i ilhak ederken, Pakistan'ın bölgedeki muhalliflere destek verdiğini iddia ediyor. Pakistan ise Keşmir'in ilhakının yasal olmadığını söyleyerek sadece diplomatik destek verdiğini belirtiyor. Çoğunluğun Müslüman olduğu bölgede çıkan çatışmalarda on binlerce insan hayatını kaybetti.

Kaynak: Dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.