500 milyon dolar zarara sebep olan Rus hacker'a 5 yıl hapis

500 milyon dolar zarara sebep olan Rus hacker'a 5 yıl hapis

Rus bilgisayar programcısı, ABD’de siber dolandırıcılık suçlamasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’de mahkeme, Citadel virüsü yardımıyla bilgisayar dolandırıcılığı davasında Rus bilgisayar korsanı Mark Vartanyan hakkında 5 yıl hapis cezası kararı verdi.

Vartanyan’ın Norveç dahil olmak üzere cezaevinde geçirdiği sürenin de hesaba katılacağı belirtildi.

Associated Press’in haberine göre, Mart 2017’de Vartanyan suçunu kabul etmiş ve iddia makamıyla işbirliği yapmayı kabul etmişti.

2011 yılında tespit edilen virüs, enfekte olan bilgisayarlardan daha sonra hesaplardan para çekmek için kullanılan banka kartı bilgilerini çalıyordu. Dünyada 11 milyon bilgisayara Citadel virüsü bulaşırken, virüsten doğan zararın 500 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

2015 yılında ABD’de Citadel’in geliştirilmesi suçunu itiraf eden Rus Dmitriy Belorossov 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

İddia makamının versiyonuna göre, Mark Vartanyan 2012-2014 yıllarında virüsün teknik desteği ve yayılmasında yer alırken, bu sürede bir dönem Ukrayna’da daha sonra yakalandığı Norveç'te ikamet etti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.